Skip to content

Olympisch zwemmer geeft “CliNick” bij WZK

11 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Met rode hoofden, maar veel concentratie, ploeteren de wedstrijdzwemmers door het water. Liggend op de rug, met de armen gestrekt in de lucht, proberen ze naar de andere kant te zwemmen. Vanaf de badrand en de tribune worden veel filmpjes en foto’s gemaakt. Het is dan ook geen gewone training voor de zwemmers. Wegens het promoveren van de afdeling WZK-wedstrijdwemmen naar de landelijke C-klasse, werd woensdag namelijk een bijzondere clinic (voor de oudere zwemmers) georganiseerd. Hiervoor was Olympisch zwemmer Nick Driebergen speciaal naar het Sterrenbad gekomen.

Dat de zwemmers veel van Nick kunnen leren, mag duidelijk zijn. Er werd dan ook geconcentreerd gezwommen. Toch was er ook ruimte voor gezelligheid. Vooral de oefening waarbij de armen naar het plafond, opzij, en vervolgens naar achter bewogen moesten worden, zorgde voor veel hilariteit bij de zwemmers. “Ik verdrink zowat!” lacht Michelle Bellekom. Ook Nick staat aan de kant te lachen: “Ik laat ze wel tot het einde zo doorzwemmen joh!”, grapt hij.

Eenmaal terug aan de kant hangen de zwemmers echter weer aan Nick’s lippen. Met name de dames zijn bijzonder aandachtig, want Nick heeft inmiddels zijn shirt uitgedaan – iets wat de concentratie van de dames toch even doet wegglijden. Toch moeten ze deze snel weer oppakken, want Nick doet zijn shirt niet uit om aan de kant te blijven. Om de zwemmers te laten zien hoe het hoort, doet hij langzaam het perfecte Rugcrawl-keerpunt voor. Daarna gaan de zwemmers zelf aan de slag. Hoofdtrainster Lillian kijkt trots toe. “Dit is een heel gave ervaring voor onze zwemmers. Ze leren veel – en wij uiteraard ook!”.

Om de “CliNick” af te sluiten, zwemmen WZK’s snelste rugslagdame Michelle en rugslagheer Alex, nog een wedstrijdje tegen Nick. Uiteraard wint de Olympische zwemmer. Vervolgens kunnen alle WZK-zwemmers met Nick op de foto of zijn handtekening vragen. Daniel Pronk staat dan ook breedgrijnzend vooraan met zijn badmuts. Ook de schoen van Brigitte Franken wordt voorzien van een handtekening. Dat de zwemmers een fantastische avond hebben gehad, is dan ook duidelijk. Deze “CliNick” zullen ze niet snel meer vergeten!

Petra Vermeulen – WZK

Tags

WassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top