Skip to content

Jur Bekooij vrijwilliger van het jaar

12 oktober 201356 second read

Wassenaar – Jur Bekooij is in Wassenaar de Vrijwilliger van het Jaar 2013 geworden. Hij was voorgedragen door het Rode Kruis, waarvoor het zich op veel manieren verdienstelijk maakte, onder andere als chauffeur.

De 75-jarige Bekooij werd vrijdagavond gekozen uit 18 genomineerden. De jury noemde niet alleen zijn werk voor het Rode Kruis. ,,Jur Bekooij is een bekende Wassenaarder geworden door zijn inzet voor verschillende kerkgenootschappen en als collectant voor meerdere goede doelen,” aldus juryvoorzitter Bert Ooms.

Tijdens een feestelijke avond in De Warenar kon Bekooij niet alleen een oorkonde en een vrijwilligersspeld in ontvangst nemen, maar ook een dinercheque, aangeboden door ‘t Regthuys. Daarnaast konden alle genomineerden met hun partners naar een voorstelling van de Soldaat van oranje.

De tweede plaats was voor Ilse Neys- van Ligten, die in 1985 het winkeltje in het Johannahuis heeft opgezet en dat jaren heeft beheerd. Voor haar was er niet alleen een lunchcheque van Me Gusta, zij kan ook zich ook helemaal in het nieuw gaan steken bij Barns Mode.

De derde plaats was voor Henny Alberts voor veertig jaar werk bij de Vrijwillige Brandweer. Hij kan gaan dineren in Auberge De Kieviet.

Tags

VrijwilligerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top