Skip to content

Strandexcursie op zaterdag 19 oktober 2013 om 10.00 uur

14 oktober 201356 second read

Wassenaar – Ziet u ook wel eens krabben op het strand liggen? Al of niet opengepikt door de meeuwen? In het najaar zijn dat regelmatig Chinese wolhandkrabben (zie foto). Wilt u weten waarom? Kom dan naar een van onze strandexcursies!

Dit najaar organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 19 oktober, zaterdag 16 november en zaterdag 7 december. Op zaterdag 19 oktober verzamelen we even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 10.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden. De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top