Skip to content

Wassenaarse Manege verovert een 5e, 6e en 7e Prijs

14 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Zondagochtend 13 oktober om 7.00u worden in de stromende regen de voltigepaarden Job en Macho ingeladen voor de reis naar Lunteren. Daar verzamelen teams en solo’s uit het hele land voor een nationale voltigewedstrijd.

Voltige is gymnastiek op een galopperend paard, waarbij je allerlei acrobatische oefeningen uitvoert. Het leuke is dat het een echte teamsport is met als teamleden de longeur, de voltigeurs en als belangrijkste lid het paard. Bij voltige train je een heleboel verschillende dingen. Bij sommige oefeningen gaat het vooral om evenwicht, bij andere draait het meer om lenigheid, uithoudingsvermogen of kracht, en bij weer andere oefeningen gaat het er vooral om of je genoeg lef hebt.

Team 2 van de Wassenaarse Manege start in de E-klasse. Ze laten hun verplichte oefeningen zien op het galopperende paard Job. Hun vrije kür doen ze in stap. Bij de kür mogen er 2 voltigeurs tegelijk op het paard. De voltigeurs Yara, Kalina, Danique en Ilse laten een leuke kür zien, waarbij een ieder oefeningen doet op haar eigen niveau. Ze zijn er in geslaagd om deze oefeningen tot een mooi geheel samen te voegen. Ze werden beloond met een 5e prijs.

Heleen en Bianca mochten hun solo oefeningen laten zien op het paard Macho. Zij komen uit in de C-klasse. Ze lieten beide nette oefeningen zien en eindigden op de zesde en zevende plaats.

Voltige is een prachtige sport, niet alleen als je het zelf doet, maar ook om naar te kijken. Kom gerust een keer kijken bij een training als je interesse hebt of spreek een proefles af, dan kun je zelf beleven hoe leuk het is.

Veel ouders en kinderen staan er versteld van hoeveel de kinderen binnen korte tijd leren. Je kunt met voltige beginnen vanaf een jaar of zeven. De voltigevereniging Wassenaarse Manege traint elke woensdagmiddag van 16.00-18.00u op de Manege aan de Papeweg tussen Voorschoten en Wassenaar. Voor meer informatie of het afspreken van een proefles kijk op de website www.wassenaarsemanege.nl of bel 070-511 5011.

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top