Ga naar hoofdinhoud

Koen, goud op de 1500m in Bolzano

16 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Het shorttrack wedstrijdseizoen is voor Koen begonnen met een StarClass wedstrijd in Bolzano (Italië) in het weekend van 4/5 en 6 oktober. Aan deze wedstrijd doen de beste junioren van west-Europa mee. Koen komt dit jaar uit in de categorie jun B.

Er hadden 48 jongens ingeschreven voor deze 3 daagse wedstrijd. In die 3 dagen word er 4x een 1500m, 5 x een 500m en 5x een 1000m gereden. Op vrijdag werd er gestart met de 1500m. Dit is de afstand waar Koen zich thuis voelt, tactisch en slim rijden. In de halve finale maakte Koen het wel erg spannend, door inhaal acties van zijn tegenstanders kwam hij 3 rondjes voor het einde op de laatste plaats te schaatsen, door het binnendoor inhalen van 3 man kwam hij voor het ingaan van de laatste ronde op plek 1 te liggen en kon zo als eerste de finish passeren, meteen verzekerd van de A-finale. In die A- finale stonden 7 man aan de start voor de 13 rondjes. Na het startschot was Koen als eerste de bocht in, van achteruit kwam de concurrentie opzetten, maar Koen bleef controlerend rijden en blokte zijn tegenstanders op tijd, die kwamen niet meer langszij en zo finishte Koen als eerste, GOUD op de 1500m. Op zaterdag was de 500m, deze verliep niet helemaal naar wens en kwam niet verder als de C-finale. Zondag de laatste afstand , de 1000m. Het was heel belangrijk om de finale te halen, want Koen stond hoog in het tussenklassement. Hij doorliep alle voorrondes goed en behaalde de A-finale. Samen met 2 fransen en een Italiaan stond Koen aan de start. Koen moest 2de worden om het algemeen klassement te winnen. De start ging goed, maar tegen 2 fransen die samenwerken kon Koen (nog) niet op. Als 3de over de finish, een bronzen plak. Door deze uitslag werd Koen 3de in het algemeen klassement. Met 2 medailles, een beker en een goed gevoel werd dit weekend afgesloten.

Tags

Koen SlootwegSchaatsenWassenaar
Back To Top