Skip to content

Passie voor Wassenaar ons groene dorp

16 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Door de inzet van de fractie van WatWassenaarWil is voorkomen dat aan de Lange Kerkdam een casino/gokhal wordt gevestigd. Met dank ook aan de andere tegenstemmers. Niet voor niets toont WatWassenaarWil leiderschap in de raad. Met 6 zetels van de 21 heeft WatWassenaarWil al een invloedrijke positie. Verdere versterking van die positie is in het belang van Wassenaar. WatWassenaarWil heeft daarom de ambitie uit te groeien tot de grootste partij in de raad. In maart 2014 kan de kiezer dat bepalen. Wij doen er alles aan.

Wanneer je de introductiepagina op de gemeentewebsite opent dan lees je: “De sfeervolle dorpskern van Wassenaar wordt omgeven door duinen, bossen, landgoederen en villaparken. Niet voor niets wordt Wassenaar wel “de groene oase van de Randstad” genoemd, een benaming die de gemeente dankt aan haar vele groen en weldadige rust.” Einde citaat van de website van de gemeente.

Wij van WatWassenaarWil zetten in op behoud van groen en dorps karakter zodat deze tekst over 5 jaar nog steeds op ons dorp van toepassing is. WatWassenaarWil zal zich daar voor inspannen. Te vaak hebben we het gevoel daarin nog teveel alleen te staan.

Kijkend naar wat in de gemeenteraad gebeurt kan men zich zorgen maken over het al te gemakkelijk uitvoering geven aan regeringsbeleid van de landelijke politiek van VVD en PvdA.. Voorbeeld: Wassenaar als fusiegemeente met als resultaat dat elders door anderen over Wassenaar wordt besloten. Wanneer het gemeentebestuur van Wassenaar in Leidschendam had gezeteld, zou WatWassenaarWil dan een gokhal aan de Lange Kerkdam hebben kunnen tegenhouden?

En dan de dreiging van verdere verstedelijking: Wassenaar onderdeel van een aaneengesloten stedelijk gebied van Katwijk tot Hoek van Holland. Bebouwing aan de andere kant van de Wittenburgerweg? Grotendeels volbouwen van het groengebied van Valkenburg richting Wassenaar? Bouwen in het groen tussen Voorschoten en Wassenaar? Nog meer nieuwe (snel)wegen dichtbij Wassenaar?
Genoeg om weerstand aan te bieden.

Nu zijn we nog een groene oase in de Randstad, dat moeten we zo houden.
Wij hebben passie voor Wassenaar en willen die passie graag ook met anderen delen. .

Henri Hendrickx
Voorzitter WatWassenaarWil
De partij met passie voor Wassenaar, voor fijn wonen en leven

Tags

GroenWassenaarWatWassenaarWil
Gerelateerde artikelen
Back To Top