Ga naar hoofdinhoud

Het Nut heeft voor u mooie plaatsen bij Circus Kribbe door Freek de Jonge

18 oktober 20132 minute read

Wassenaar – De cabaretier Freek de Jonge zet niet alleen uw lachspieren aan het werk, en al is de humor alom tegenwoordig, ook zijn enige fitheid en lenigheid van geest geboden, een recensent noemde deze voorstelling literair nadenkcabaret. De voorstelling is prachtig vormgegeven en het Parool, Trouw en de NRC waardeerden deze voorstelling met maar liefst vijf sterren!

Korte inhoud:
In een adembenemend tempo toont Freek de Jonge zich de meester verteller over een rondtrekkend circus met lilliputters en een katholieke beer, zigeuners en Job Kribbe, de eerste clown in zes generaties Kribbe die niet van nature leuk is. Over een circusfamilie die vanaf de veldtochten van Napoleon tot heden betrokken was of getuige van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, een brand in een kerststal in een Poolse kerk plus een wonder dat daarop volgt. Ook vlecht hij er ware, halfware en verzonnen verhalen uit zijn eigen leven doorheen. Hij doet het onmogelijke, hij stopt deze verhalen in een zeven kwartier durende voorstelling. Veel verhaallijnen stuiteren over elkaar heen en kunnen je het gevoel kunnen geven dat de rode draad zoek is. En net als Freek het publiek heeft afgeleid met een hilarische act of een absurd en ingenieus paardendressuurnummer, tovert hij weer een verhaallijn tevoorschijn, waar u al een kwartier op zat te wachten.

Deze bijzondere cabaretavond kunt u ook bijwonen indien u voor de sluitingsdatum van de inschrijving bij het Nut 6 november a.s. uw aanmelding en betaling bij het Nut regelt via de website www.nutwassenaar.nl of via het inschrijfformulier uit het Nut programmaboek 68 dat bij de bibliotheek ligt bij het Cultuur Informatie Punt. Leden betalen € 30,00 en introducés € 33,00. Een lidmaatschap kost € 20,00 per jaar. Wilt u van huis worden gehaald en weer teruggebracht omdat u het gezelliger of makkelijk vindt om met een groepje er naar toe gebracht te worden dan kan het Nut dat ook voor u regelen. U betaalt daarvoor per persoon vanuit Wassenaar € 17,50 Het Nut hoopt uw reactie spoedig te mogen ontvangen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top