Ga naar hoofdinhoud

Antoine Bodar 24 oktober a.s.

20 oktober 20132 minute read

Wassenaar – “Geloven in deze tijd”, dat is het thema van de lezing die Antoine Bodar zal houden in Wassenaar. De lezing is een activiteit van de parochie en staat in het kader van het Jaar van het Geloof, een initiatief van Paus Benedictus XVI. Dat jaar kan een aanleiding zijn tot verdieping van ons geloof, tot bezinning op de vraag hoe wij van ons geloof getuigen. Alle parochianen en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd.

Antoine Bodar is een van de bekendste priesters in Nederland. Door zijn televisieoptredens is hij niet alleen onder katholieken bekend. Hij laat een geluid horen dat niet vaak klinkt, en zeker niet op de televisie. Zoals het de website www.antoinebodar.nl staat: “Antoine Bodar, verfoeid en geliefd door helderheid van geloofsgetuigenis, schroomt niet te spreken over Christus en Zijn Kerk en aldus zaken bij de naam te noemen – tegen de waan van de week in.”

Prof. dr. A.P.L. Bodar heeft zich op vele vakgebieden bekwaamd: kerk- en cultuurhistorie, journalistiek, literatuur, theologie en filosofie. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan. Hij woont afwisselend in Rome en in Nederland.

Programma:
19.30 Ontvangst, koffie, thee
20.00 Opening door pastoor Hagen
20.05 Lezing Antoine Bodar, aansluitend gelegenheid voor een gedachtewisseling
21.30 Afsluiting en gezellig samenzijn met een drankje.

De lezing vindt plaats in de theaterzaal van De Warenar, Kerkstraat 75, Wassenaar
(nabij de Willibrorduskerk).

Bij de ingang wordt een bijdrage in de onkosten (inclusief koffie/thee en een drankje) gevraagd van minimaal 7 euro. Degenen voor wie dit te veel is kunnen met een lager bedrag volstaan.

Dirk Gudde,
pastoraal werker.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top