Skip to content

They Invented Nebraska live in Kakafonie

21 oktober 20133 minute read

Wassenaar – De Haagse band It’s The Music Applejuice en de Belgische formatie They Invented Nebraska hebben de handen ineen geslagen en gaan samen een tour doen door Nederland en België. Op zondag 27 oktober om 12:30 uur zijn leden van beide bands te gast in Kakafonie bij Midvliet FM.

It’s the Music Applejuice is een alternatieve rockband uit Den Haag met sterke riffs en stevige zanglijnen, geïnspireerd door bands als Therapy?, Queens of the Stone Age en Audioslave. Na het podiumdebuut in maart 2012 speelde It’s the Music Applejuice van Winschoten tot Weert en in hun thuisstad op HPC Winterfest en de Bazart Bandmarathon.

In september 2012 geeft de band een duidelijk visitekaartje af met het album Eight Days Without Rain. De drie singles van dit album worden opgepikt door een twintigtal radiozenders. Publieksfavoriet Where’s Your Superman Now? verschijnt in februari 2013 en haalt een 19e plaats in de Haagse Honderd, de jaarlijkse hitlijst van Den Haag FM.

Het trio blijft echter niet stilstaan bij het eerste wapenfeit en gaat direct door met het schrijven van nieuw materiaal, wat een andere dynamiek moet laten horen. Resultaat hiervan is te horen op de gezamenlijke mini-ep ‘This Scene Ain’t Dead’ horende bij de NL / BE 2013 Tour met They Invented Nebraska.

They Invented Nebraska werd in februari 2012 opgericht door Bernt Lauwereys en Kevin Kestemont. Hun zoektocht naar een bassist draaide op niets uit waarop deze band besloot een duo te blijven. Met twee stemmen, een gitaar en een drumstel proberen deze twee heren zo luid en vuil mogelijk te klinken. Hun Garagerock wordt geïnspireerd door rock ‘n’ roll en garagepunk bands uit de Jaren 50 en 60. Maar hun sound leunt het dichtst aan bij bands als The Vines en Nirvana. Het eerste wapenfeit van deze band dateert uit juli 2012. ‘No shortcuts, no excuses’, een live opgenomen demo, bestaande uit drie nummers verklapt ook meteen hoe deze eerste nummers klinken. Rechttoe, rechtaan rock ‘n’ roll nummertjes, geschreven in de vuilste garage uit de streek rond Brussel. In het voorjaar van 2013 is de eerste EP verschenen.

De band staat te popelen om iedereen te laten horen hoe hun muziek het voorbije jaar is geëvolueerd. Live laat de energie van dit duo niemand onberoerd. Dit bewezen ze al in binnen- en buitenland. In nog geen jaar tijd werd deze jonge band immers geselecteerd voor verschillende wedstrijden en zijn er diverse podia plat gespeeld.

They Invented Nebraska zal op zondag 27 oktober om 12:30 uur live akoestisch spelen tijdens het interview in Kakafonie bij Midvliet FM over hun toer met It’s The Music Apple Juice.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top