Skip to content

van Wassenaer van Obdam doet mee aan wereldwijd Scoutingevenement

21 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Van 18 tot en met 20 oktober 2013 stond de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts deden wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van scoutinggroep van Wassenaer van Obdam (vWvO). Het thema van dit jaar was ‘Share it!’

Tijdens de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet(JOTA-JOTI), maken scouts van over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp en chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scouts van vWvO maken contact met andere scouts over de hele wereld. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

Als je via de radio wilt praten met scouts in Japan of ervaringen wilt delen met scouts in de Dominicaanse Republiek, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten. Die toren, die bouwden de scouts van vWvO natuurlijk zelf, met hout en touw dit wordt pionieren genoemd.

Naast het leggen van contact via de radio en internet werden er ook veel leuke spelletjes gedaan, omdat de leden een nachtje bleven slapen, was er natuurlijk ook tijd voor een nachtspel.

Scouting is er voor iedereen en overal. Benieuwd naar wat de vWvO wekelijks doet? Kom dan een keertje kijken. Neem van te voren wel even contact op via info@vwvo.nl of kijk op www.vwvo.nl. Scouting vWvO is te vinden op de Paauwlaan 12.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top