Ga naar hoofdinhoud

Praktische workshop huiswerkbegeleiding voor ouders

22 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Slim huiswerk maken is te leren. Hoe je als ouder je zoon of dochter daarbij kunt helpen ook. Daarom biedt Studiekring Wassenaar op woensdag 13 november de gratis workshop ‘Toolkit voor de brugklas’ aan voor ouders die op zoek zijn naar handvatten om beter te kunnen helpen bij schoolwerk.

De overgang naar de middelbare school is een grote stap op de weg naar zelfstandigheid. Dat is niet alleen spannend voor kinderen, maar ook voor ouders. Nieuwe vakken, veel meer huiswerk, werkstukken en presentaties. Zelfstandig de agenda bijhouden en op tijd beginnen met het voorbereiden van toetsen. Uitvinden hoe jij het beste leert. Als ouder wil je graag je kind helpen, maar wat is de beste manier om dat te doen? Hoe pakken andere ouders dat aan? Wat zijn de ervaringen van mensen die dagelijks leerlingen helpen met hun huiswerk?

In samenwerking met het opvoedblad ‘J/M voor ouders’ organiseert Studiekring, specialist op het gebied van studiebegeleiding, de workshop ‘Toolkit voor de brugklas’. Deze worden gegeven door ervaren leerlingbegeleiders. Zij helpen u bij het maken van een actieplan voor uw kind, gebaseerd op zijn of haar sterke eigenschappen. Verder krijgt u praktische informatie over leermanieren, planning, structuur en motivatie. Bij de cursus hoort een digitaal theorieboekje en een werkboekje om na afloop thuis samen met uw zoon of dochter aan de slag te gaan.

De workshop is overigens ook geschikt als uw kind nog niet of niet meer in de brugklas zit. Voor het aanleren van structuur en studievaardigheden is het niet vaak te vroeg of te laat! De workshop vindt plaats op de vestiging Studiekring Wassenaar aan de Van Hallstraat 10 van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname is kosteloos na vrijblijvende aanmelding op www.studiekring.nl/toolkit.

Tags

StudiekringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top