Ga naar hoofdinhoud

Naar het oratorium “de Messiah” van Georg Friedrich Händel

24 oktober 20132 minute read

Wassenaar – U kunt erbij zijn als Koopman de traditie volgt om de Messiah rond Kerst uit te voeren, dat is de enige concessie aan authenticiteit. Het Nut heeft nog enkele kaarten beschikbaar tot 11 november a.s. te reserveren.

“Een Messiah zoals Händel die gehoord zou kunnen hebben”. Een juichende recensie schreef De New York Times in 2008, toen Ton Koopman bij de New York Philharmonic debuteerde met Händels meesterwerk. Indruk maakte de flair waarmee Koopman het drama tot leven bracht. Volgens de krant maakte hij van het oratorium een spannende opera. Ton Koopman komt naar Den Haag met zijn eigen vertrouwde Amsterdam Baroque Orchestra en Choir. De ensembles waarmee hij eerder “in topvorm een Messiah vol schoonheid” ( de Volkskrant ) bracht.

Händel had zijn compositie eigenlijk voor de Paastijd bedoeld. De gehele levensloop van de Verlosser komt aan bod. Van de aankondiging van zijn geboorte tot de wederopstanding van de doden op de Dag des Oordeels, onder begeleiding van het beroemde Hallelujah-koor. U kunt een topuitvoering verwachten. Het orkest musiceert met “grote aandacht voor dynamische details. Het koor vult de zaal met gemak, maar handhaaft voortdurend een grote doorschijnendheid” (de Volkskrant).

De solisten zijn in dit repertoire stuk voor stuk ideaal. Maarten Engeltjes bijvoorbeeld kreeg onlangs nog alle lof voor zijn “stralende bijdragen”( de Volkskrant) in de Matthäus-Passion van de Nederlandse Bachvereniging.

De thans nog beschikbare kaarten à € 32,50 of € 35,50 voor introducés kunt u bestellen en betalen via de nut website www.nutwassenaar.nl of via het bestelformulier uit de Nut gids 68, dat in de bibliotheek ligt bij het Cultuur Informatiepunt. Wilt u groepsvervoer boeken van huis naar Den Haag en terug dan kan het Nut dat ook voor u regelen. U betaalt daarvoor € 15,50 p.p.vanaf uw adres in Wassenaar. Lid worden van het Nut kan voor € 20,00 per jaar per huisadres.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top