Skip to content

‘Run’ op startbewijzen voor de jubileumeditie van de CPC Loop

25 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Na opening van de inschrijving, vanmiddag om 14.00 uur, is een ‘run’ ontstaan op startbewijzen voor de 40ste editie van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag. In het eerste uur hebben zich al meer dan 1.000 deelnemers gemeld voor de feestelijke jubileumaflevering van het traditierijke topsport- en familie-evenement op zondag 9 maart 2014.

,,Ongekend. Het loop storm,” zegt organisator Mario Kadiks. ,,Op de verschillende onderdelen zijn in totaal 40.000 startbewijzen te verdelen. Zodra het maximum per afstand is bereikt, sluit de inschrijving.”

De halve marathon van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag, de grootste race over deze afstand in Nederland, geldt volgend jaar als NK. De limiet voor het aantal lopers is 11.500. Per onderdeel wordt een grens aan het aantal deelnemers gesteld om het hoogwaardige kwaliteitsniveau van het Like2Run-evenement te kunnen waarborgen.

De andere onderdelen zijn: de Dunea 10 km Loop (maximaal 11.500 deelnemers), de 5 km Loop (6000), de ABN AMRO Jeugdloop over 2,5 km (5500), de Ernst & Bobbie Kinderloop over 1 km (5500), de grootste Scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van circa honderd scholen. Bovendien zijn er Business Runs bij de halve marathon (225 teams), 10 km (300) en 5 km (90). Voor studenten zijn er de Aramco Student Runs.

Wie verzekerd wil zijn van een startbewijs doet er verstandig aan zich snel aan te melden via www.cpcloopdenhaag.nl.

Het Malieveld is opnieuw het sfeervolle, kloppende hart van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Ook bij de 40ste aflevering is de Scheveningse Pier ‘opgenomen’ in het parcours van de halve marathon. Binnenkort maakt de organisatie speciale jubileumfestiviteiten bekend.

De ABN AMRO CPC Loop Den Haag heeft een grote internationale reputatie als supersnelle en uitstekende georganiseerde halve marathon. De wereldtop komt elk jaar met grote verwachtingen naar de residentie. Het snelle parcours was in 2007 goed voor een wereldrecord van de Keniaan Samuel Wanjiru. De olympisch marathonkampioen van Peking 2008 finishte destijds in 58 minuten en 33 seconden. Ook sterren als het Ethiopische loopfenomeen Haile Gebrselassie en de Keniaan Patrick Makau maakten indruk in de Hofstad.

Het goede doel van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag is in 2014 Save the Children. Deze organisatie richt zicht op het redden van levens en het redden van de dromen en de toekomst van kinderen. Het gaat daarbij onder meer om medische zorg, goede voeding en voorlichting. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bedrag doneren aan Save the Children.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top