Skip to content

Wassenaarse Martje van der Brug signeert haar boek “Havo is geen optie”

25 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 2 november van 14.00 tot 15.00 uur signeert de Wassenaarse Martje van der Brug haar veelbesproken roman “Havo is geen optie” bij Boekhandel de Kler, Langstraat 148.

Havo is geen optie van Martje van der Brug
Havo is geen optie is een meeslepende roman over ontspoorde ambitie. Het boek neemt je mee achter de façades van een villadorp, met fanatieke vaders en moeders, ongelukkige kinderen en docenten die er het beste van proberen te maken.

Als de jonge natuurkundige Jenneke Wissink haar promotieonderzoek ziet mislukken, kan ze tijdelijk waarnemen voor een zieke docent op het Waterland College in het villadorp Berkheij. Op school blijken veel ouders te hoge verwachtingen van hun kinderen te hebben – vwo is de norm en niet alle kinderen kunnen daaraan voldoen. Jenneke helpt haar leerlingen zo goed mogelijk met het lastige vak natuurkunde. Een dramatisch ongeluk opent haar de ogen voor de ware aard van sommigen van haar welgestelde dorpsgenoten.

Actueel thema
Havo is geen optie is verplichte literatuur voor ouders van scholieren en vermakelijk voor iedereen die ooit naar de middelbare school ging. Het boek sluit aan bij de hedendaagse tendens dat ouders een zo hoog mogelijke opleiding voor hun kinderen willen afdwingen. Daarvoor zetten zij veel geld en soms zelfs juridische middelen in.
Over de auteur

Martje van der Brug is copywriter in de reclame. Zij komt uit Wassenaar, waar zij meer dan tien jaar bestuurlijk betrokken was bij een middelbare school. Ervaringen met ambitieuze ouders vormden de inspiratie voor haar debuutroman Havo is geen optie. Zij woont en werkt afwisselend in Nederland en Zuid-Frankrijk.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top