Blauw-Zwart lijdt onnodig puntverlies

27 oktober 20133 minute read

Wassenaar – De laatste drie wedstrijden lieten een opgaande lijn zien in het spel van de UTS van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie. Zaterdag, uit bij Haagse Hout, zette die ontwikkeling zich helaas niet door. Dat kan natuurlijk een eenmalige dip zijn, als iedereen zich maar realiseert dat het beter kan.

Een zonnige middag, een hobbelig veld en zo’n tegenstander waar Blauw-Zwart het vaak moeilijk tegen heeft. Fel, spelen vaak de lange bal en zijn fysiek sterk. Door de Blauw-Zwarten alleen te verslaan met verzorgd voetbal en dat lukte deze zaterdag niet.

Blauw-Zwart had de gehele wedstrijd een veldoverwicht, was ook verreweg het meest aan de bal, maar binnen 12 minuten hadden de Hagenezen bijna twee keer gescoord. Eerst een bal op de lat boven de prima keepende Sander Koewé en daarna een te zachte terugspeelbal die door goed ingrijpen van diezelfde Sander geen doelpunt werd. Kwam misschien ook omdat achterin Jeroen van Hart en Sander van Kuijen wegens blessures ontbraken. De rust en de zekerheid ontbraken.

Toch waren er ook kansen voor de Blauw-Zwarten. Piet Zweegers kreeg een fraaie kans, maar schoot met zijn verkeerde been ruim naast. En Ferdy de la Rie werd via een uitstekende dieptepass gelanceerd door Stuart Hooymans. Zijn schot eindigde op de vuisten van de uitstekende doelman van Haagse Hout, evenals de rebound van Wilbert van der Ham. Toen waren er ondertussen 30 minuten gespeeld. In de 35e minuut ging het mis. Weer zo’n opportunistische aanval van de Hagenezen, Adriaan Westgeest komt net te laat en via de kluts met de keeper zeilt de bal ietwat gelukkig in het Wassenaarse doel (1-0). De Blauw-Zwarten kregen in die eerste helft kansen zat. De mooiste vlak voor rust, toen Piet Zweegers links naast de goal op de achterlijn de bal simpel terug kon leggen op een paar inlopende Blauw-Zwarten. De pass was niet goed.

Was het spel in de eerste helft qua opbouw nog heel behoorlijk, in de tweede helft vergat de UTS van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie verzorgd te voetballen. Het werd onsamenhangend, teveel de lange bal en kansen bleven uit. En dat terwijl Haagse Hout al na 5 minuten met 10 man verder moest (tweede gele kaart van de rechtshalf). Dan verwacht je veel meer tempo en druk op het doel van Haagse Hout. Dat gebeurde niet, ook omdat de Blauw-Zwarten vanuit achteren niet door durfden te schuiven. Daarvoor ontbrak vandaag het zelfvertrouwen. Het was dat Sander Koewé enkele goeie reddingen verrichtte, anders was de achterstand zelfs groter geworden. Pas een kwartier voor tijd, toen Maarten van der Flier was ingevallen en Jasper van der Boer af en toe inschoof, kwamen de Hagenezen onder druk te staan. En 2 minuten voor tijd had dat resultaat. Piet Zweegers kopte na een corner de 1-1 binnen. Al met al een terechte uitslag.