Ga naar hoofdinhoud

Woensdag 6 november Het Alzheimer Café

27 oktober 20132 minute read

Wassenaar – HET ALZHEIMER CAFE WASSENAAR nodigt u van harte uit voor een informatieavond over dementie op woensdag 6 november vanaf 19.00 uur (inloop) in het Cultureel Centrum de Warenar aan de Kerkstraat. Het Alzheimer Café is geen kroeg of restaurant, maar een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en belangstellenden. Bezoekers praten over dementie en dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Iedereen is welkom.

Woensdag, 6 november 2013
Communicatie en dementie, hoe houd je een goede sfeer? Als de belevingswereld van de persoon met dementie en de familie verder uiteen gaat, dan kunnen er momenten zijn dat het lastig communiceren is. Wat de een bedoelt, wordt door de ander verkeerd begrepen. Er kunnen onduidelijkheden ontstaan waardoor goede communicatie onder druk komt te staan. Wat doe je dan om te zorgen dat geduld bewaard blijft en wat kun je doen om de communicatie wel goed te laten verlopen?

Hoe ga je ermee om als iemand met dementie gedrag vertoont dat niet past in een bepaalde situatie? Of zomaar ineens boos wordt of weg wil? Kun je dan alleen maar machteloos toekijken of kun je de persoon met dementie én jezelf helpen om te gaan met moeilijke situaties? Samen met Patricia Simon, werkzaam als psycholoog bij Florence, gaan we in op communicatie en dementie.

Een kopje koffie staat voor u klaar. U hoeft zich niet aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met coördinator Michiel den Oudsten,tel.: 06-42695799 of met de SWOW, tel.: 5117576

De SWOW biedt ook aan u gratis met de BIJBUS van huis op te halen en weer thuis te brengen. U hoeft alleen maar telefonisch contact op te nemen met de SWOW, telefoon 5112226.

Tags

AlzheimerWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top