Ga naar hoofdinhoud

Complimenten voor leiding van Scouting van Woesik

28 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag was de stamppotavond bij Scouting van Woesik. ’s Middags hadden alle groepen opkomst om te helpen bij de voorbereidingen. Tafels en banken werden klaargezet in de botenhal, versiering werd opgehangen en natuurlijk moest er voor de bijna 70 personen gekookt worden. In hele grote pannen werden de aardappels en groenten aan de kook gebracht. Bij Groeneveld Natuurlijk was alles voor een vriendenprijsje geschild en gekocht.

Om 17 uur werden alle ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s welkom geheten met een drankje. Vanaf 18 uur kon je kiezen welke stamppot je wilde gaan eten; boerenkool, hutspot en stamppot andijvie, natuurlijk met een stuk worst. Buiten brandde het kampvuur en er werden heel veel marshmallows gewarmd. Het was een hele gezellige avond.

Kanjers
Voorzitter Leo Bellekom zette deze avond alle leiding welverdiend in het zonnetje. Zij organiseren iedere week een gaaf programma voor de kinderen. Ook organiseren zij extra activiteiten voor de kinderen, de ouders en buurtgenoten, zoals deze stamppotavond. Daarnaast is de leiding iedere maandagavond aanwezig om te helpen bij de verbouwing die plaatsvindt in het scoutinggebouw. Dat doen zij samen met verschillende ouders en de vrijwillige inzet van de vakmannen Willem Vosse, Alex Burgmeijer en Wim Bekker. Na de toiletgroep van de jongens wordt nu de toiletgroep van de meisjes verbouwd. En in de toiletgroepen worden douches gemaakt. Ook wordt van de keuken en de vergaderruimte één grote ruimte van 40 m2 gemaakt. Deze ruimte krijgt een vernieuwde keuken, bar en zitgedeelte. In de ruimte kunnen ouders, leiding en bestuur elkaar ontmoeten. Er kan worden gekookt en de ruimte ligt centraal in het gebouw om te gebruiken voor tal van activiteiten.

Opkomsten
Zaterdag 2 november gaan de Junioren en Zeeverkenners, met hulp van de leiding, de boten uit het water halen. Het schuren en verven gaat weer beginnen. En zaterdagavond gaan de Bevers, Welpen, Junioren en Zeeverkenners Halloween lopen. Spannend in het donker langs de deuren met enge kleren aan.

Bij Van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn en krijgt alle kans om zich te ontwikkelen in een eigen tempo. Zoekt uw kind zo’n omgeving met vele leuke activiteiten, laat uw kind dan 1, 2 of 3 keer meedoen met het programma op zaterdag. Voor informatie kunt u kijken op onze site www.vanwoesik.nl en u kunt contact opnemen met Inge Pronk 06-14316450 of ingepronk@gmail.com.
U vindt ons mooie scoutingterrein aan de van Duivenvoordelaan 560 (ingang naast de jachthaven).

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top