Skip to content

De Stichting Slimme Boefjes ook actief in Wassenaar

28 oktober 20132 minute read

Wassenaar – De Stichting Slimme Boefjes richt zich op de inzameling van gebruikte babyspullen. Van de ingezamelde spullen wordt een StartKid gemaakt: een babystartpakket van gebruikt goed waarin alles zit wat nodig is bij de komst van een baby. Sinds kort kan men ook in Wassenaar babyspullen voor de Stichting inleveren.

Bij elke zwangerschap speelt de noodzaak tot het verzorgen van een baby-uitzet. Daarvoor worden vaak een grote hoeveelheid spullen aangeschaft. Na korte tijd zijn deze spullen vaak niet meer nodig of zijn de kinderen uit de kleding gegroeid. Vaak zien de spullen er nog goed uit en zijn ze zeker nog heel bruikbaar.

Aanschaf van nieuwe spullen bij de komst van een baby is helemaal niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij veel aanstaande moeders in Nederland zijn de financiële middelen voor zo’n grote uitgave beperkt. Meestal ook de mensen die het sociale netwerk missen waarin babyspullen aan elkaar worden doorgegeven. Voor deze aanstaande ouders is de StartKid hét alternatief.

De Stichting ging in het voorjaar van 2012 in de regio Voorburg-Leidschendam van start. Op dit moment staan er al op 40 lokaties inzamelboxen.

Onlangs is men gestart in Wassenaar met een nieuw openbaar inzamelpunt: het gezondheidscentrum aan de Rijkstraatweg 324 in het consultatieburo. Tevens staat er een bak bij Peuterspeelzaal Beregoed en Kinderdagverblijf Binnenstebuiten.

Informatie: Stichting Slimme Boefjes, www.slimmeboefjes.nl
Annemiek Geneste 06-50485503

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top