Skip to content

Natuurwerkdag 2013 in Lentevreugd

28 oktober 201349 second read

Wassenaar – De jaarlijkse Natuurwerkdag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 2 november. Jong en oud kunnen die dag ook in Lentevreugd weer aan de slag. Met hark, rijf, riek en kruiwagen moet maaisel afgeharkt worden en naar verzamelhopen worden gebracht. Voor het afharken wordt gebruik gemaakt van harken en rijven. Een rijf is een houten, (tegenwoordig ook van plastic ) hooihark. Eerst wordt met rijven het maaisel op regels geharkt en vervolgens met kruiwagens afgevoerd. Het op een rij of regel harken van hooi wordt een wiers genoemd.

Op zaterdag 2 november tussen 10:00 en 12:30 uur kunnen jong en oud zich te buiten gaan in het maken van rechte wiersen en uit de kluiten gewassen hooibergen. Op de vraag “waar zijn we mee bezig en waar heb dat nou voor nodig?” geven vrijwilligers van Staatsbosbeheer, tussen de bedrijven door, graag tekst en uitleg.

Verzamelen op het parkeerterrein aan de Katwijkseweg 19A, 2242PB, Wassenaar
Aanmelden: hugowoudenberg@hotmail.com (tel: 06 49874822)
Voor meer informatie: www.hollandsduin@staatsbosbeheer.nl en www.natuurwerkdag.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top