Skip to content

Ook Wassenaar gebukt onder eerste najaarsstorm van 2013

29 oktober 20132 minute read

Wassenaar – De afgelopen 24 uur heeft een flinke storm gewoed in Wassenaar. De brandweer had het druk, vooral met omgewaaide bomen, loshangende takken en losse gevelplaten. Rond 14.00 uur nam de wind af.

Brandweer
Bij de brandweer in regio Haaglanden kwamen honderden meldingen binnen over stormoverlast. De woordvoerder van Brandweer Haaglanden: “De meldingen gingen met name over omgewaaide bomen, loshangende takken, losse gevelplaten en weggewaaide daken. Maar ook over bomen op bovenleidingen van trams.” Vooral het verkeer had hinder van omgevallen bomen en takken die op de weg waaiden. De meldingen kwamen vanuit de hele regio. Op twee locaties is een persoon onder een boom terecht gekomen en naar het ziekenhuis gebracht. Diverse bomen zijn door de brandweer afgetopt om beschadiging te voorkomen.

Naast de volledige paraatheid van de manschappen op de kazernes werden in de meldkamer extra centralisten ingezet. Tot 16.00 uur zijn er op de meldkamer ruim 500 incidenten gemeld.

Duinrell
Ook attractiepark Duinrell in Wassenaar ondervond gisteren de nodige last van de zware herfststorm. In het park vielen een aantal bomen om 1 van de bomen viel bovenop de 25-jaar oude attractie de Monorail. De rails van de Monorail werd heftig verbogen en brak bijna. Duinrell heeft laten weten deze winter de herstelwerkzaamheden te doen.

Foto’s
Wij kregen op de redactie gister van veel mensen foto’s toegestuurd. Waaronder bovenstaande foto van Ludo de Jong. Voor de andere kunt u terecht op onze Facebook pagina. Mocht u zelf ook nog foto’s hebben, stuur ze dan naar info@wassenaarders.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top