Ga naar hoofdinhoud

Roxanne van Hemert rijdt prima NK Afstanden

29 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Sotsji! Het oord waar in februari volgend jaar de Olympische Winterspelen zullen worden gehouden is dit jaar alles bepalend in de agenda van de topschaatsers. En die route startte afgelopen weekend bij het KPN NK Afstanden.

De Wassenaarse Roxanne van Hemert, deel uitmakend van Team Activia/Danone, was aanvankelijk alleen direct geplaatst voor de 1.500 meter. Door afzeggingen verscheen ze ook aan de start van de 500 en 1.000 meter.

Op vrijdag reed Roxanne een uitstekend 1.500 meter. In haar rit tegen Annette Gerritsen zegevierde Roxanne in een tijd van 2.00.10, slechts 0.38 sec boven haar persoonlijke record. Tot 1.100 meter noteerde Roxanne een 8e tussentijd. Helaas was het verval in de laatste ronde te groot waardoor ze uiteindelijk op de 14e plaats in het eindklassement belandde.

Met veel vertrouwen reed Roxanne op zaterdag de 500 meter. Afgelopen seizoen kwam ze niet verder dan een beste seizoenstijd van 40.5 sec. In de eerste omloop noteerde Roxanne een tijd van 40.29. In de tweede omloop verbeterde ze deze tijd naar 40.20. De Activia rijdster werd 18e in het eindklassement.

Op zondag kreeg Roxanne nog een toegift. Te elfder ure zegde ploeggenote Diane Valkenburg af voor de 1.000 meter. In de laatste rit, tegen de winnares van de 1.500 meter Jorien ter Mors, opende Roxanne goed in 18.94 en na een ronde van 28.4 en 30.5 klokte Roxanne 1.17.95 slechts 0.4 seconde boven haar persoonlijke record en bijna 2 seconde sneller dan zij in het vorige seizoen heeft gereden. De tijd was goed voor een 16e plaats in het eindklassement.

Na 2 moeilijke seizoenen lijkt de trainingsarbeid van haar nieuwe trainer Jac Orie vruchten af te werpen en komt Roxanne weer in de buurt van haar toptijden, die al weer 4 seizoenen geleden zijn gereden. De komende weken zal Roxanne proberen de vorm verder uit te bouwen en te zorgen dat ze zich klasseert voor het Olympische kwalificatietoernooi, dat tussen Kerst en Oud en Nieuw wordt verreden.

Tags

Wassenaar
Back To Top