Skip to content

James Cottriall te gast bij Midvliet

31 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op zondag 3 november om 12:30 uur is James Cottriall te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. James komt uit Oostenrijk en is slechts één week (van 26 oktober tot 4 november) in Nederland ter promotie van zijn muziek. James Cottriall is winnaar van ‘The Voice of Oostenrijk’. Vele miljoenen cd’s zijn ‘all over the world’ al van hem verkocht en het nog een kwestie van tijd dat ook Nederland in de ban is van de muziek van James Cottriall.

James Cottriall werd geboren op 1 januari 1986 in het Engelse Stratford upon Avon, maar woont al jaren in Wenen in Oostenrijk. Daar werd hij bekend door het succes van zijn eerste single ‘Unbreakable’ die twintig weken in de Oostenrijkse hitlijst stond. ‘Unbreakable’ werd in 2010 genomineerd voor de Song van het Jaar bij de Oostenrijkse muziek Amadeus Awards.

Cottriall groeide op op het platteland van Warwickshire in Engeland. Hij studeerde Duits en aan de universiteit van Nottingham en voor zijn studie moet hij naar een Duitstalig land. Hij koos ervoor om te studeren aan de universiteit van Wenen in Oostenrijk. Collega-studenten en vrienden haalden hem over om te gaan spelen in cafés en bars in en rond Wenen. Hij speelde daar een combinatie van covers en zelf gecomponeerde liedjes. Ook zong hij op straat en kreeg bekendheid, mede door zijn optredens in de Kärntnerstraße, in het centrum van Wenen.

Toen James Cottriall zijn studie had afgerond, koos hij ervoor om in Wenen te blijven wonen en zicht actief te richten op zijn muziek. In 2012 verscheen zijn tweede cd ‘Love is louder’. Deze cd haalde de tiende plaats in de cd-hitlijst van Oostenrijk.

Op zondag 3 november om 12:30 uur kun je in Kakafonie nader kennismaken met James Cottriall en uiteraard hoor je zijn muziek. Aangezien muziek maken zijn grote passie is, is de kans groot dat hij ook live zal optreden in de Midvliet-studio.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top