Skip to content

Opening schaatsseizoen 2013/2014 STGV

31 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 26 oktober was in de IJshal Leiden de eerste van drie wedstrijden voor het clubkampioenschappen voor de jeugd van de SchaatsTrainingsGroep Voorschoten (STGV). Voor de clubkampioenschappen moet aan twee van de drie wedstrijden worden deelgenomen, zodat goed te zien is welke vorderingen er door de training gedurende het seizoen worden gemaakt. In totaal deden 32 jeugdleden aan de wedstrijden mee, verdeeld over de diverse categorieën.

Dit aantal is weer duidelijk stijgend na een terugval gedurende de laatste jaren met een opvallende toename bij de benjamins en de mini’s. Schaatsen lijkt toch weer de aandacht te krijgen te midden van het aanbod van een groot aantal andere sporten. Waarschijnlijk is dit omdat er niet alleen wordt geschaatst in de winter, maar er ook buiten het winterseizoen wordt getraind, zoals fietsen, skeeleren en conditietraining. Bovendien is er op 17 november een mountainbikeclinic en –wedstrijd op en rond de ijsbaan.

Klassement na één wedstrijd:
M Benjamin: Femke van Schie, J Benjamin: Daan van der Kley,
M Mini’s: Lieke van der Meer, J Mini’s: Sven van der Klaauw,
M Welpen: Laura Qualm, J Welpen: Sjors Tettero ,
M Pupillen: Brit Qualm, J Pupillen: Olivier Veldhoven,
D Junioren C: Isis van Loenen, H Junioren C: Glenn Kokkedee,
D Junioren B: Aukje Bomhof, H Junioren B: Joris Lith.

Ook de oudere jeugd van de club heeft al mooie prestaties geleverd. Zo reden Quint Huyers, Hyeon Jin Im en clubtopper Bram van Schie al knappe persoonlijke records en doen Rik Qualm en Hans van Dijk mee in de bovenste regionen van de regionale marathon.

De STGV heeft nog plaats voor zowel senior- als jeugdleden op diverse lesuren. Kijk op www.stgv.nl voor meer informatie.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top