Skip to content

Ensemble Luci Serene in SWZ Willibrord

1 november 20133 minute read

Wassenaar – Op woensdag 13 november 2013, om 14.30 uur, vindt in SWZ Willibrord, Poortlaan 20 te Wassenaar een concert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd.

Het ensemble Luci Serene, bestaande uit Heleen Meijer – sopraan, Annette Stallinga – alt, Andrew Clark – piano, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met de mooiste (opera)duetten voor sopraan en alt. Duetten en aria’s van onder meer Monteverdi, Purcell, Gluck, Händel en Humperdinck, in een sprankelende semi-geënsceneerde uitvoering. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Ensemble Luci Serene is opgericht in 2005 en legt zich toe op het verkennen en uitvoeren van bijzonder repertoire voor sopraan en alt. Luci Serene bestaat uit sopraan Heleen Meijer, alt Annette Stallinga en Andrew Clark, piano, klavecimbel, orgel, maar deze vaste combinatie kan per programma ook uitgebreid worden met andere musici. Luci Serene trad onder meer op tijdens de Open Monumentendagen in Amsterdam en in het programma Spiegelzaal van de AVRO.

Sopraan Heleen Meijer ontdekte haar liefde voor het zingen in het studentenkoor van de Erasmus Universiteit tijdens haar studie economie. Zij treedt op als solist bij koren en oratoriumverenigingen waar zij een een breed repertoire zingt: van barokmuziek tot Mozart, Mendelssohn, Fauré, Verdi en Rutter. Daarnaast zingt Heleen graag opera: zo was zij Papagena in een uitvoering van de Zauberflöte door Opera Studio Nederland en werkt zij sinds 2005 regelmatig in het koor van de Nationale Reisopera.

Alt Annette Stallinga begon na haar landbouwstudie met zingen. Op haar solorepertoire staan de bekende oratioriumwerken, maar ook het Stabat Mater van Pergolesi en de Kindertotenlieder van Gustav Mahler. Annette heeft een lespraktijk en zingt daarnaast projectmatig in Collegium Vocale Gent o.l.v. Philp Herreweghe en The Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman. Ze werkte onlangs mee aan een reeks uitvoeringen van Monteverdi’s Orfeo door Xynix Opera.

Andrew Clark – piano (tevens klavecimbel en orgel) werkte – na zijn muziekstudie aan de Universiteit van Cambridge te hebben voltooid – jarenlang als violist/altviolist in verschillende professionele orkesten in Duitsland, Italie en Nederland. Daarnaast heeft hij zich steeds meer ontwikkeld als pianist en klavecinist. Momenteel legt Andrew zich voornamelijk toe op het begeleiden en coachen van zangers, het geven van oude muziek concerten en het componeren.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. In 2011 telde de stichting ruim 32.000 luisteraars op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.

Voorjaar 2012 geeft SMIH haar 6.000-ste concert. De SMIH concerten worden mede mogelijk gemaakt door SWZ, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Adri en Greet Bos de Jong Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donateurs.

Vrije toegang. Prijs voor koffie/thee in de pauze bij dit arrangement bedraagt € 2,50. Heeft u vervoer nodig, dan kunt u contact opnemen met de receptie van SWZ Willibrord, tel. 070 5123 200.

Meer informatie over SMIH, haar musici en de volledige concertagenda vindt u op www.stichtingmuziekinhuis.nl of www.smih.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top