Skip to content

Rocksville live in Kakafonie

1 november 20133 minute read

Wassenaar – De formatie Rocksville is al eerder te gast geweest in Kakafonie. Op zondag 3 november om 13:10 uur zijn ze wederom te gast om de Midvlietluisteraar als eerste kennis te laten maken met enkele nummers van hun eerste cd. Ook zal de band live optreden in de studio van Midvliet.

Rocksville is een rockband die de grenzen van de popmuziek en stevige rock opzoekt. De basis van de band werd al gelegd in 2010, maar sinds 2012 is de band actief in de huidige samenstelling onder de naam Rocksville. Met een flinke dosis enthousiasme en een schat aan muzikale ervaring maakt deze groep rasmuzikanten zich in korte tijd klaar voor het grote werk. Rocksville is klaar om de Nederlandse zalen en festivals te bestormen en gehoord te worden.

De band heeft een strak en volwassen geluid kunnen ontwikkelen. De muzikanten voelen zich thuis in diverse muziekstijlen, maar de roots liggen toch vooral in de rock. Beïnvloed door bands als U2, Foo Fighters, Pearl Jam, en de arena-rockbands uit de jaren ’80 en ’90 laat de sound van Rocksville zich omschrijven als stevig en compact, maar tegelijkertijd toegankelijk en melodieus.

Rocksville bestaat uit een viertal ervaren en getalenteerde muzikanten. Stuk voor stuk professioneel ingestelde muzikanten; enthousiast, gepassioneerd en met oog voor detail. Muziekliefhebbers die hun sporen verdiend hebben in de muziek. De bandleden hebben onderling al flink wat successen op hun naam staan met optredens in binnen- en buitenland, radio-optredens op nationale en regionale zenders, sessiewerk, platencontracten, buitenlandse tours, enz.

De roots van de band liggen in Zuid-Holland. Gitarist/zanger Raymond Vogelaar (ex Gemstone) is de drijvende kracht achter Rocksville. Samen met drummer Martijn Pronk (ex Headlife) speelde hij in de bands Natha Lee en SAB. Bassist/zanger Oscar Schuiling (ex Jester of the King) kwam via een muzikantenwebsite in contact met Raymond en Martijn en het klikte direct. En niet lang daarna werd zanger/gitarist Dylan van Geest (Scallywag) toegevoegd aan de band. En daarmee is de band Rocksville een feit.

Op zondag 3 november om 13:10 uur kun je in Kakafonie nader kennismaken met de band. Je hoort een aantal nummers van hun nog te verschijnen cd en de band zal live optreden.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top