Skip to content

Wassenaarders.nl-concept verovert Den Haag

1 november 20132 minute read

Wassenaar – In de maand oktober werd het officieel gelanceerd na een lange voorbereidingstijd: Nieuws070, de ambitieuze nieuwssite in Den Haag. Doel van het jonge digitale kindje van redacteur Vincent Mahadew: Hagenaars voorzien van kwalitatief goede nieuwsverhalen. De eerste berichten na oprichting zijn positief en schetsen het beeld van een langverwachte nieuwssite.

Roots
Een nieuwssite overigens waarvan het kraambed in Wassenaar staat. Vanwege de lay-out, uitstraling, en aankleding van de site werd bewust gekozen voor het concept van Wassenaarders.nl van Marco van Leeuwen. Centraal staan bij beide nieuwssites de binding met de lokale inwoners en kleine ondernemers door middel van rubrieken die de doelgroep aanspreekt. Zoals de rubriek Bedrijvengids, waar lokale ondernemers de ruimte krijgen om hun bedrijf te profileren. Of de rubriek Hagenaars aan het Woord, waar inwoners hun mening over bepaalde gemeentezaken kunnen ventileren.

Terreinwinst
Langzaam maar zeker begint de site zich als een olievlek te verspreiden over de Residentie. Relevante nieuwsberichten, interviews met Bekende Hagenaars en mooie stadsfoto’s trekken belangstellenden dagelijks naar de site, met als gevolg dat het bezoekersaantal groeit en Nieuws070 terrein wint op het gebied van naamsbekendheid. Daarbij helpt natuurlijk wel dat er in de Residentie altijd voldoende onderwerpen zijn om over te schrijven.

Behoefte
Was er dan helemaal geen nieuwssite in de regio Den Haag? Jawel, je hebt een lokale krant en natuurlijk Omroep West die Hagenaars voorzien van nieuws op het internet. En een handvol nieuwssites die actualiteit niet hoog op het programma hebben staan. Daarom ziet Nieuws070 juist hier mogelijkheden. Omroep West (de naam zegt het al) brengt niet alleen nieuws uit Den Haag, ook Alpen, Zoetermeer, Delft en andere gemeenten in de regio. Het concentreert zich op een groter gebied dan alleen den Haag. Verder is men niet altijd tevreden over de lokale krant en de bijbehorende bezorgingdienst dus veel Hagenaars hebben de behoefte aan actueel Haags nieuws. een behoefte die Nieuws070 heeft geconstateerd en probeert daar op in te spelen. Met een beetje hulp van grote broer Wassenaarders.nl!

Tags

Wassenaarders
Gerelateerde artikelen
Back To Top