Ga naar hoofdinhoud

Gemeente schiet ondernemer uit startblokken

3 november 20132 minute read

Wassenaar – Acht ondernemers in spé maakten zaterdag gebruik van het aanbod van de gemeenten Wassenaar en Voorschoten om als groep met de bus af te reizen naar de startersdag van de Kamer van Koophandel in Den Haag.

Het was een primeur en vooral een teken van beide buurtgemeenten dat ze de startende ondernemers een warm hart toedragen.

De startersdag werd gehouden in het provinciehuis en trok maar liefst 2700 mensen die een eigen bedrijf willen beginnen. Voor sommige van de workshops was de belangstelling zo groot dat niet iedereen aan zijn trekken kwam. Vooral de presentatie onder de titel ,,Zo start U een eigen bedrijf” bleek in trek.

Na afloop van de bijeenkomst in Den Haag was het netwerken voor de mensen uit Wassenaar en Voorschoten het netwerken nog niet voorbij. In raadhuis De Pauw volgde een kringgesprek met de wethouders Leendert de Lange (Wassenaar) en Inge Adema (Voorschoten).

Leendert de Lange zei dat uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat jaarlijks 160 mensen uit Wassenaar een eigen onderneming beginnen. Hij ziet graag dat er een netwerk komt van startende ondernemers in de gemeente. Inge Adema zei het midden- en kleinbedrijf te zien als de ,,ruggengraat van onze economie” en dat de gemeente de kleine ondernemers graag een steuntje in de rug geeft.

Het woord was vooral aan de beginnende ondernemers. De initiatieven lopen uiteen van reikibehandelaar, een ,,ondersteunende geneeswijze naar Japanse traditie, tot het oprichten van een timmerbedrijf, een tolk- en vertaalbureau en een pensioenadviesbureau.

Tags

OndernemersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top