Skip to content

Kinderen ontbijten met burgemeester en wethouder in Raadhuis De Paauw

4 november 201358 second read

Wassenaar – Vanochtend, maandag 4 november, zaten burgemeester Jan Hoekema en wethouder Fatma Koşer Kaya in Raadhuis De Paauw gezamenlijk aan het ontbijt met de leerlingenraad van de Herenwegschool. Dit deden zij in het kader van de 11e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Een landelijk jaarlijks terugkerend evenement waarbij het belang van een goed ontbijt wordt benadrukt.

Burgemeestersontbijt
Nieuw bij deze editie van Het Nationaal Schoolontbijt is het Burgemeestersontbijt. In 200 gemeenten gaan basisschoolkinderen deze week ontbijten met hun burgemeester en/of wethouders. Tijdens het ontbijt vandaag, maakten zij kennis met elkaar en lieten de burgemeester en wethouder zien hoe leuk en hoe belangrijk een goed ontbijt is.

Donatie aan het goede doel
Burgemeester Hoekema heeft tijdens het ontbijt een donatie overhandigd aan de organisatie, die ten goede komt aan de goede doelen van Het Nationaal Schoolontbijt War Child en Bake for Life. Met deze cheque kan de ontbijtdoos die de school heeft ontvangen worden betaald. Ook de scholen doneren aan de goede doelen. Naast het symbolische bedrag van 0,25 dat zij afdragen per ontbijtje, kunnen de leerlingen zelf ontbijtjes verkopen aan bijvoorbeeld buren of familie, om zo een mooie opbrengst te kunnen doneren aan de goede doelen.

Tags

BurgemeesterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top