Skip to content

Wethouder Beimers tekent voor RijnlandRoute

5 november 201352 second read

Wassenaar – Maandag 4 november heeft wethouder Beimers namens de gemeente Wassenaar de overeenkomst van de provincie Zuid Holland ondertekend voor de aanleg van de RijnlandRoute.

De intentie is om in 2015 te starten met de aanleg van de RijnlandRoute, waarbij Wassenaar heeft gekozen voor de Compacte Trompetaansluiting Onderlangs. Deze inpassingsvariant houdt rekening met het groenbelang en het streven naar zo min mogelijk ruimtebeslag en overlast voor een verkeersknooppunt bij Maaldrift. Ook wordt door deze variant de kans vergroot dat een faunapassage kan worden gerealiseerd die het uitsterven van bedreigde diersoorten kan voorkomen.

“Ik ben verheugd dat het knooppunt bij Maaldrift verdiept wordt aangelegd. Het knooppunt is compacter waardoor we ook een faunapassage mogelijk maken. Daarnaast gaan we samen met de provincie en Rijkswaterstaat verder kijken hoe we het kruispunt Rozenweg/A44-N44 kunnen verbeteren. Voor de bewoners bij Zuydwijck blijven wij scherp op hun situatie”, aldus wethouder Beimers.

Naast de gemeente Wassenaar tekenden ook de gemeente Voorschoten en de regio Holland Rijnland de overeenkomst. Hierin zijn afspraken gemaakt over de financiering, planning en uitvoering van de RijnlandRoute.

Tags

RijnlandRouteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top