Ga naar hoofdinhoud

C1000 zegelactie groot succes voor de Voedselbank

8 november 20130 second read

Wassenaar – De Voedselbank Wassenaar haakte enige weken geleden in op de zegelactie van de C1000. Men ging op jacht naar overtollige zegeltjes die bij een volle spaarkaart recht gaven op een pakket levensmiddelen ter waarde van € 44,00.

Dankzij de enorme betrokkenheid van de Wassenaarders is die actie een groot succes geworden. Er werden zoveel zegels ingeleverd, dat de vrijwilligers van de Voedselbank bijna niet uitgeplakt raakten. Toe op 29 oktober de balans werd opgemaakt, bleek dat de ontvangen zegels konden worden ingewisseld voor 72 pakketten.

Voedselbank vrijwilliger Jaap van Tol moest vele keren op en neer rijden naar C1000 Mark Blaauw om alle dozen bij de Voedselbank te krijgen. De Voedselbank Wassenaar maakt dankbaar gebruik van een ruimte van de Jozefkerk (gebouw Sion) aan de Parklaan.

Daar worden de ingezamelde goederen gesorteerd en opgeslagen. Voor de wekelijkse pakketverstrekking aan de cliënten wordt van die voorraad gebruik gemaakt.

Om de voorraad voor de feestdagen aan te vullen, gaan de dames van de Lions op zaterdag 30 november a.s. weer actie voeren. Bij een drietal supermarkten in het dorp zullen zij de bezoekers vragen bij hun boodschappen ook een artikel voor de Voedselbank te kopen en dat in daartoe bestemde kratten te deponeren.

Tags

VoedselbankWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top