Skip to content

Eric Schneider speelt met zijn zoon Beau in Warenar

10 november 20132 minute read

Wassenaar – De gevierde acteur Eric Schneider speelt op vrijdag 15 november het stuk Levenslang Theater met zijn zoon Beau in Warenar. Het stuk is geschreven door David Mamet en gaat over gesprekken in de kleedkamer tussen een oude en een jonge acteur. Kaarten voor deze voorstelling in Warenar zijn te koop via www.warenar.nl maar ook ‘s avonds aan de zaal. Het optreden begint om 20.15 uur.

Een oude en een jonge acteur gunnen het publiek een blik achter de schermen van het theater. Ze praten in hun kleedkamer over de voorstelling, over andere acteurs en over elkaar. De oudere acteur vertelt voor de zoveelste keer sappige anekdotes uit zijn carrière.

Typische acteursgesprekken vol humor, jaloezie, ijdelheid en twijfel. Tussendoor spelen ze allerlei scènes uit bekende en minder bekende stukken. Soms is het niet duidelijk of ze spelen of zichzelf zijn. In eerste instantie is de oudere acteur de bovenliggende partij, maar gedurende het stuk kantelen de verhoudingen…

Eric Schneider (78), voerde ruim vijftig jaar ontelbare theaterbezoekers mee langs de ijkpunten van het wereldrepertoire, waaronder Hamlet, Oedipous, Faust en Gloed. Door zijn TV-rol als de oude Prins Bernhard in Schavuit van Oranje is hij ook bij een groot televisiepubliek bekend.

Beau Schneider (24) studeerde af aan de Amsterdamse Theaterschool in een bewerking van Pinter’s The Hothouse, wat hem direct al een nominatie opleverde voor een KEMN-Award. Inmiddels heeft hij een vaste rol in Goede Tijden, Slechte Tijden en is hij af en toe in Klokhuis te zien.

Het idee om Eric en Beau samen dit stuk te laten spelen komt van de precies een jaar geleden overleden actrice Will van Kralingen. Voor het eerst in de geschiedenis staan nu vader en zoon Schneider, gescheiden door een halve eeuw theatergeschiedenis, samen op de planken in Levenslang theater van David Mamet.

Kaartverkoop
U kunt Levenslang Theater door Eric en Beau Schneider zien op vrijdag 15 november in Warenar. Het optreden begint om 20.15 uur. Kaarten kosten kost € 25 en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top