Skip to content

Nieuwe tentoonstelling “Bladzijden uit een onbekend boek”

10 november 201347 second read

Wassenaar – G.J. (Gerard) van der Mark, oprichter van het Brandweermuseum Wassenaar voltooide in 1943 een fotoplakboek in twee delen onder de titel “Boerderijen en oude gebouwen van Wassenaar”.

In het boek heeft Van der Mark enkele honderden foto’s van de gebouwen voorzien van historisch en bouwkundig commentaar. Veel bekende gebouwen en plaatsen in Wassenaar komen ter sprake. Ter gelegenheid van het negentig-jarig bestaan van het Brandweermuseum is er vanaf 1 december 2013 een kleine tentoonstelling waarmee een begin wordt gemaakt met de ontsluiting van dit bijzondere boek. Van enkele tientallen bladzijden zijn de foto’s te zien en fragmenten van het commentaar.

De tentoonstelling wordt op 1 december om 14 uur geopend door Rob van der Mark, kleinzoon van G.J. van der Mark. Hij doet dat met enkele persoonlijke herinneringen aan zijn grootvader. Als u de opening wilt bijwonen kunt u zich melden via brandweermuseum@wassenaar.nl. Het Brandweermuseum is te vinden in het souterrain van Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan22, 224CP Wassenaar.

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top