Skip to content

Jazz op zondag met jazzpianist Rembrandt Frerichs

11 november 20132 minute read

Wassenaar – Na twee eerdere succesvolle jazz op zondag edities is het komende zondag 17 november de beurt aan jazzpianist Rembrandt Frerichs. “Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzmagazine over pianist en componist Rembrandt Frerichs.
Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar.

De nu 35 jarige pianist debuteerde al op 22 jarige leeftijd op het North Sea Jazz Festival. In 2007 werd zijn debuut album genomineerd voor de Edison publieksprijs en presenteerde hij zijn muziek in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. Geselecteerd als Music X Port Artist, tourt hij op dit moment over de hele wereld.

Als student kreeg Rembrandt van het Fonds voor excellerende jonge musici een studiebeurs voor het conservatorium van New York. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Rembrandt speelt in diverse eigen ensembles, zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy. In zijn spel laat hij zich naast de Amerikaanse jazztraditie ook beïnvloeden door Arabische muziekstijlen en de filosofie.

Frerichs is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg, en werkt als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Zijn debuut-cd Self Portrait (2007) werd genomineerd voor een Edison Award en was “Album van de week” op London Jazz Radio. In 2010 speelde Rembrandt Frerichs in de legendarische jazzclub Birdland in New York, samen met onder meer trompetist Michael Varekamp. Datzelfde jaar schreef het NRC Handelsblad over hem: “Rembrandt maakt van jazz een rijker verhaal”.

Rembrandt is een pianist met een brede blik die actief is in de voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte.

Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). Hij ‘speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’ (Trouw)

Bezetting:
Rembrandt Frerichs – vleugel
Tony Overwater – contrabas
Vinsent Planjer – slagwerk

Toegang €15
Zaal open 14:30 uur
Concert 15:00 uur

Jazz Sociëteit Wassenaar
Schoolstraat 6
2242 KH Wassenaar

Voor meer informatie en de uitgebreide agenda kunt u de website van de JSW bezoeken via www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top