Skip to content

Sinterklaas komt naar Wassenaar!

11 november 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 23 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten traditiegetrouw per boot aan in Wassenaar. Dat wordt natuurlijk weer een heel spannend festijn voor de allerkleinsten van het dorp!

Zoals ieder jaar organiseert Stichting Centrum Management Wassenaar weer de feestelijke intocht van Sinterklaas. Vanzelfsprekend zal Burgemeester J. Hoekema aanwezig zijn om de Sint en zijn gevolg hartelijk welkom te heten in Wassenaar. Deze ontvangst vindt volgens traditie plaats aan de Haven (Oostdorperweg / Hofcampweg). Om 12.45 uur gaat hier het voorprogramma van start.

Oproep van de Kleur Pieten
Zij doen dit jaar een belangrijke oproep aan alle kinderen van Wassenaar! In de winkels ligt een flyer met het programma met op de achterkant een kleurplaat. Deze kunnen de kinderen inkleuren, beplakken of versieren en inleveren tijdens de intocht bij de Pieten of bij Sinterklaas. Natuurlijk gaat Sinterklaas samen met zijn Kleur Pieten alle kleurplaten bekijken in zijn Pietenhuis en de mooiste kleurplaat wordt beloond met een mooie kleurprijs! U kunt hem ook hier downloaden, even printen en inkleuren maar!

Disco Pieten en voorprogramma
Vanaf 12.45 uur is er een Pietenshow op het podium met presentatrice Anke en twee Disco Pieten. Er wordt gezongen, gedanst en de disco Pieten swingen erop los met de kinderen en ouders. Men is al goed warm gedraaid wanneer rond 13.20 uur de boot met Sinterklaas en zijn Pieten arriveert in de Haven. Na een bezoek op het podium vertrekt hij uiterlijk rond 13.40 uur in zijn koets voor een tour door het centrum. Wegens groot succes loopt ook dit jaar het juniorenkorps van de Chr. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk voorop in de optocht. Samen met de Pietenband en alle Pieten van de Sint.

De route van de optocht ziet er dit jaar als volgt uit: de stoet gaat de Hofcampweg op tot Johan de Wittstraat, rechtsaf de Johan de Wittstraat in, over de Van Zuylen van Nijeveltstraat door de Johan de Wittstraat tot aan de rotonde bij de Langstraat. Sinterklaas zal vanaf de Langstraat te voet gaan door het winkelgebied zodat de kinderen hem een handje kunnen geven of tekeningen kunnen aanbieden. Hij maakt een korte stop bij het Evenementenplein waar de optocht deze middag eindigt. Op het plein is muziek , delen Zwarte Pieten pepernoten uit en kunnen de kinderen Sint nog een handje komen geven of hun kleurplaat inleveren.

Tags

SinterklaasWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top