Ga naar hoofdinhoud

Strandexcursie op zaterdag 16 november 2013 om 10.00 uur

11 november 20132 minute read

Wassenaar – Vindt u het ook zo jammer dat het strand voor de boulevard van Katwijk afgesloten is vanwege de zandsuppletie ? Die wolken meeuwen vliegen niet voor niets rond wanneer er zand opgespoten wordt. Het zand zit vol spannende beestjes die dieper uit zee komen. Zoals het nagelkrabje, en de molgarnaal met zijn rose graafpootjes. Met een beetje mazzel staat de wind goed en vinden we tijdens de komende excursie deze en andere beestjes die aangevoerd zijn met de zandsuppletie.

Deze winter organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 16 november, zaterdag 7 december, zaterdag 18 januari, zaterdag 15 februari en zaterdag 1 maart..

Op zaterdag 16 november verzamelen we even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 10.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top