Skip to content

Wedstrijdzwemmers WZK zwemmen goede competitiewedstrijd

11 november 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen zondag werd er in Sassenheim verzameld voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Afgelopen seizoen is WZK gepromoveerd naar de landelijke C-competitie wat inhoud dat het programma wat er gezwommen moet worden wat zwaarder is als in de D-competitie. Bij aanvang van deze wedstrijd staat WZK op een voorlopige 23ste positie.

Begonnen werd met een tweetal estafettes, de 4×100 vrije slag voor jongens, waarbij WZK een tweede en vierde plaats wist te bemachtigen en de 4×50 vrije slag mix jongens/meisjes, waarbij WZK op een tweede en derde plaats eindigde. Hierna was het de beurt aan de dames op de 200 wisselslag. Marina Welsh wist haar tijd met wel 6 seconden aan te scherpen en werd hiermee vierde. Allesandro Calvi wist met zijn tijd van 1.06.71 op de 100 vlinder een bronzen medaille in de wacht te slepen. Kassidy Dawn en Michelle Bellekom blonken uit op de 100 schoolslag, wat resulteerde in een mooie tweede en derde plaats. Megan Albon wist ondanks blessureleed goud te bemachtigen op de 100 rugslag, Grace Anderson en Cheyenne Jansen behaalden het zilver en brons. Op de 50 schoolslag ging het goud naar Thomas Welsh, zilver was er voor Mees van Boeckel, brons voor Jack Hodges en Daniël Pronk werd net vierde. Nuria Boersma die moest invallen in een leeftijdsgroep hoger deed het geweldig op de 100 vlinderslag, zij zette een geweldige 1.42.95 op de klok. Isis Beres lied de concurrentie ver achter zich op de 100 vrije slag en ging met het goud naar huis.

Als afsluiting waren er nog een tweetal estafettes, de 4×100 vrije slag voor dames en de 4×100 wisselslag voor heren, op beiden afstanden behaalde WZK een derde en vierde plaats.

De balans van deze wedstrijd; vier gouden, acht zilveren en tien bronzen medailles. Nadat alle punten bij elkaar zijn opgeteld komt WZK waarschijnlijk op een voorlopige 22ste plaats te staan, wat in zo’n sterk deelnemersveld zeker een hele goede prestatie is.

Tags

WassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top