Skip to content

Burgemeester draait eerste paal van nieuwe Museum Voorlinden

12 november 20132 minute read

Wassenaar – Burgemeester Jan Hoekema draaide op vrijdag 8 november de eerste paal de grond in van de expositieruimte voor het nieuwe Museum Voorlinden in Wassenaar. ‘Een fantastisch, historisch moment voor Wassenaar,’ aldus de burgemeester. In Museum Voorlinden is straks de private kunstcollectie van de heer Joop van Caldenborgh te zien, met kunstwerken uit met name de 20e en 21e eeuw.

Burgemeester Hoekema: ‘Dit museum heeft internationale allure en is daarmee een grote aanwinst voor Wassenaar. De nieuwe expositieruimte is een prachtig transparant gebouw, dat in verhouding staat met de omliggende natuur. De gemeente Wassenaar heeft het plan voor het museum van het begin af aan omarmd, hoewel er natuurlijk de nodige discussies hebben plaatsgevonden om recht te doen aan de omgeving en het culturele erfgoed. Voormalig wethouder Henk de Greef en zijn opvolger Leendert de Lange hebben een belangrijke rol gespeeld bij het mogelijk maken van dit proces.’

De gemeente gaf afgelopen mei de vergunning af om op landgoed Voorlinden een museum te realiseren. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de Provincie Zuid-Holland en de commissie voor Welstand en Cultureel Erfgoed zijn nauw betrokken geweest bij het beoordelen van de aanvraag. Burgemeester Hoekema: ‘We blijven als gemeente betrokken bij het bouwproces, onder andere door te zorgen voor een goede verkeersafwikkeling.’

Tags

CaldenborghWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top