Skip to content

Leercentrum Wassenaar en Windows 8

12 november 20132 minute read

Wassenaar – Koop je nu een nieuwe pc dan wordt die niet meer geleverd met het inmiddels vertrouwde operating system Windows 7 maar met de opvolger hiervan: Windows 8.

Microsoft wil met de nieuwe tablet Surface RT een plekje op de tabletmarkt veroveren door Office 2013 mee te leveren, een USB aansluiting en een dun toetsenbord aan te bieden. (Zoek bij Google maar eens naar ‘Surface’ voor meer informatie) Deze nieuwe tablet van Microsoft is uitgerust met Windows 8, dat nu dus ook op ‘gewone’ pc’s geleverd wordt, met -of zonder- ‘touch screen’ zoals bij alle gangbare tablets geleverd wordt.

Windows 8 op de laptop zou je kunnen beschouwen als Windows 7 met bediening en toepassingen van de nieuwe Surface tablet. Dus ook gebruikmakend van ‘Apps’ die hier tegels worden genoemd. Een aantal docenten van ons Wassenaarse Leercentrum hebben bij SeniorenWeb een cursus Windows 8 gevolgd en willen de verworven kennis en ervaringen overbrengen. Vanaf begin Januari 2014 worden de cursussen gepland en vanaf heden kunnen liefhebbers zich hiervoor aanmelden.

Een nieuwe lescomputer, incl. Windows 8.1, is inmiddels besteld en een aantal aanwezige computers zal worden aangepast. Omdat het bij Windows 8 meestal om laptops gaat kunt u natuurlijk ook uw eigen pc meenemen om hierop de oefeningen te doen. Zoals gebruikelijk wordt ook deze nieuwe cursus ondersteund door een helder lesboek van Visual Steps.

Aanmelden voor deze cursus kan op ons telefoonnummer 06-10735360. Ook zijn wij in ons Leercentrum aan de Van Heeckerenstraat aanwezig op de inloop middagen iedere 3e. dinsdagmiddag van de maand.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top