Ga naar hoofdinhoud

Zo vader, zo zonen

13 november 20132 minute read

Wassenaar – De geschiedenis herhaalt zich na bijna 25 jaar tijdens de New York City Marathon. Op 5 november 1989 liep Wassenaarder Marius Noordover de Marathon van New York. De combinatie van hardlopen voor een goed doel en de sportieve prestatie vormden voor hem destijds een mooie uitdaging. Hij deed dit namens de toen nog kersverse Stichting Run for Rio samen met dorpsgenoten Leo Bellekom, John Schrader en Jeanne de Hoog. Erik Oostdam ging mee als masseur.

Nadat hij finishte in een tijd van 3 uur, 51 minuten en 12 seconden werd er destijds door zijn zonen al eens grappend gezegd dat ze deze eer in de familie wilden houden. Ze wilden de tijd van vader Marius ooit tenminste evenaren.

Op 3 november 2013 herhaalde de geschiedenis zich. Twee van zijn drie zoons, Pascal en Remi, bedwongen dezelfde bruggen en hellingen tijdens de meest recente versie van de New York City Marathon. Ook zij deden dit voor een goed doel. Samen met vier bevriende lopers uit Lelystad werd met het team Pat’s Proud Runners geld ingezameld ten behoeve van Fight Cancer. Hun broer Serge ging mee als masseur.

En alsof het zo moest zijn, finishten de broers gezamenlijk in nagenoeg dezelfde tijd als hun vader in 1989: 3 uur, 51 min en 35 seconden!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top