Skip to content

Mantelzorgsculptuur 2013 uitgereikt aan Wassenaarse mantelzorger

14 november 20132 minute read

Wassenaar – Vrijdag 8 november jl., ontving Wassenaarse Astrid van Spijker een sculptuur uit handen van wethouder Eppe Beimers. Dit sculptuur staat symbool voor mantelzorg en wordt gegeven als waardering voor het werk dat alle burgers verrichten voor een naaste met een chronische ziekte of handicap. Mevrouw van Spijker was zeer verrast en nam het beeldje graag in ontvangst. Zij zorgt voor haar dochter van 12 met een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Vanwege deze aandoening heeft haar dochter extra zorg en begeleiding nodig. ‘Ook als ouder of verzorger kun je dus mantelzorger zijn van je kind, dat realiseren veel mensen zich niet’, aldus wethouder Beimers.

Mevrouw Spijker en ongeveer 120 andere mantelzorgers uit Voorschoten en Wassenaar werden in de middag van 8 november flink in de watten gelegd in restaurant De Gouden Leeuw. Het eerste onderdeel van de middag was een georganiseerde workshop door medewerkers van Loesje. In aparte groepen werd er gebrainstormd om mooie spreuken te bedenken over mantelzorg, want hoe kunnen deze spreuken nu beter en mooier bedacht worden dan door mantelzorgers zelf. Er kwamen hele verrassende en ook hilarische teksten uit. Vervolgens konden mantelzorgers genieten van een heerlijke high-tea, verzorgd door medewerkers van de Gouden Leeuw en accordeonmuziek op de achtergrond.

Tijdens de high-tea was tevens een moment van aandacht voor de dienstverlening mantelzorgondersteuning in Wassenaar. Momenteel worden Wassenaarse mantelzorgers ondersteund door Stichting Rondom Mantelzorg, vanaf 1 januari 2014 wordt dat vanuit de SWOW (Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar) gedaan. Op symbolische wijze overhandigde de directeur van Stichting Rondom Mantelzorg een mantel, met daarop bevestigd de eerder bedachte spreuken door mantelzorgers, aan de directeur van de SWOW.

Stichting Rondom Mantelzorg organiseerde deze dag voor mantelzorgers uit Voorschoten en Wassenaar, naar aanleiding van de nationale Dag van de Mantelzorg. Deze dag, die altijd begin november gevierd wordt, is nationaal in het leven geroepen om extra aandacht te schenken aan mensen die voor hun naaste met een ziekte of handicap zorgen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top