Skip to content

Marina Madera het gezicht van CreaDora

14 november 20133 minute read

Wassenaar – Marina Madera is het gezicht van CreaDora, geboren in Antwerpen, opgegroeid en gevormd in Argentinië en Puerto Rico. Verblijft sinds 1970 in Nederland. In 2007 kwam ze in Wassenaar wonen.

Marina groeide op tussen mensen met diverse nationaliteiten en gewoontes. Mensen en vreemde culturen interesseren haar bijzonder. Ook de folklore, kunst en levenswijze in Latijns Amerika hebben een grote invloed gehad op haar doen en zijn.

Op de lagere school in Buenos Aires had Marina een heel artistiek klasgenootje (zie www.aliciafontana.com.ar) die Marina al vroeg met tekenen en schilderen “besmette”. Tekenen en schilderen was voor Marina een geliefde hobby totdat ze Creatieve Therapie ontdekte. Hiermee kan ze nu drie passies samenbundelen: mensen meer van zichzelf laten ontdekken, met schilderkunst verenigen en rust creëren.

Na het afronden van de opleiding Creatieve Therapie ontwikkelde Marina de workshops “Creatieve Ontdekkingsreis” waarin de mens en intuïtief tekenen & schilderen samensmelten. Deze workshops zijn bijzonder geschikt voor vrienden, familie of collega’s die al een band met elkaar hebben en deze band willen verstevigen of juist elkaar beter willen leren kennen. De creatieve ontdekkingsreis voert je langs de wereld van je fantasie om te eindigen bij jezelf. Door vrij en bewust te tekenen en te schilderen, worden je intuïtieve vermogens aangesproken en maak je deze wereld zichtbaar. Je verbindt de binnen- met de buitenwereld en daar hoef je echt geen kunstenaar voor te zijn. Het resultaat is verfrissend en verrassend en biedt boeiende aanknopingspunten voor open en reflecterende gesprekken.

De behoefte om tekenen en schilderen verder te ontplooien heeft geleid tot de inmiddels zeer succesvolle “Aquarelmiddagen en –avonden”. Geïnteresseerden kunnen starten met een gratis proefles waarna zij een ’10-ritten kaart’ voor 10 aquarel middagen of -avonden kunnen kopen. Gemiste dagdelen kunnen naar behoefte worden ingehaald.

Groep Angenent   - foto Marina Madera

Lees ons “Gastenboek” of bezoek de pagina “In de pers” op de CreaDora site en je krijgt een frisse indruk van de workshops en de aquarel- middagen of –avonden.

Ook internationale gezelschappen zijn welkom. De workshops en de aquarel middagen of -avonden worden in het Nederlands gegeven maar tijdens de workshop wordt de informatie naar behoefte vertaald (Engels, Spaans of Frans). Zo kunnen anderstaligen ook kennis maken met de Nederlandse taal.

De samenwerking met fotograaf Joris Aben (www.jorisaben.nl) heeft de kunstvormen fotografie & schilderkunst bij elkaar gebracht en geleid tot “Anders kijken”. Boeiend, leerzaam en rustgevend.

Creatieve therapie is bijzonder geschikt als helend tekenen en schilderen. Het kan ondersteuning bieden tijdens een genezingsproces, zowel lichamelijk als geestelijk, en leren je eenzaamheid te doorbreken. Schilderen werkt heel verfrissend, ontspannend en energie opbouwend. De sessies “Creatieve therapie op individuele basis” vinden plaats of afspraak.

Info:
CreaDora
Oostdorperweg 66
2242 NL Wassenaar
T 06 212 06216
E marina@creadora.nu
Site:

Groep Oehlen - foto Joris Aben

Ondernemen in Wassenaar

Wilt u ook uw onderneming onder de aandacht brengen in onze rubriek stuur een mail naar redactie@wassenaarders.nl en dan zullen wij z.s.m. contact met u opnemen

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top