Ga naar hoofdinhoud

Officiële opening Groen Schoolplein Montessorischool Wassenaar

16 november 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag 15 november was het dan eindelijk zover, het groene schoolplein van Montessorischool Wassenaar werd officieel geopend. Stralend in de zon, zaten alle kinderen in het nieuw aangelegd verdiepte hockey – voetbalveld omringd door groen met daaromheen ouders, buurtbewoners, sponsoren en andere belangstellenden.

Na een dankwoord van de directeur Martine Lammerts aan de sponsoren Fonds 1818, International Partners, Jantje Beton, Stichting Zawabas en de ANWB, knipte wethouder Koser Kaya het lint door. Hierna werden er door de kinderen bloembollen geplant en werd er met het glas met groene limonade getoost.

Een mooie uitspraak van de wethouder was : “Hier voel je in en buiten het gebouw de liefde voor het kind.” Montessorischool Wassenaar wil niet ongenoemd laten haar dank uit te spreken aan de twee betrokken ouders Mahdy en Marjolein die vanaf de start van het ontwerp in 2011 zich hebben ingezet voor het aanschrijven van sponsoren tot aan de uitvoer van het openen van het plein.

Hoveniersbedrijf Fred Hoek heeft onze wensen op een heel mooie manier uitgevoerd. De kinderen spelen tussen het groen op het verdiepte voetbal- hockeyveld, dat tevens als buitenklas fungeert. Zij kunnen klauteren in de klimboom, sluipen door de wilgentunnels, bouwen zelf hutten of genieten in de vlindertuin van het insectenhotel. Ook kunnen ze even bijkomen op de boombankjes!

In het voorjaar kan er volop gegeten worden uit de mooi aangelegde tuin met eetbare planten en kruiden. Leren, samen spelen met daarbij rust en ontdekmogelijkheden in de natuur: Het is meer dan mogelijk met dit nieuwe plein.

Tags

GroenMontessorischoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top