Skip to content

S.V. Wassenaar 1 uit de competitie gezet

16 november 20132 minute read

Wassenaar – De KNVB heeft besloten om het eerste team van S.V. Wassenaar uit de competitie te zetten. Dit naar aanleiding van de vechtpartij 2 weken geleden op het complex van S.V. Wassenaar. Dit liet het bestuur van de club vandaag weten.

2 weken geleden tijdens de wedstrijd tussen S.V. Wassenaar en v.v. Haagse Hout kreeg S.V. Wassenaar het aan de stok met de tegenstander. Dit was het gevolg van een rode kaart die werd gegeven na een kopstoot. Vervolgens kwamen andere teamleden zich ermee bemoeien, wat leiden tot over en weer schoppen en slaan.

Clubsecretaris Patrick van Beelen noemt de sanctie „gek, omdat eigenlijk alle spelers zijn vrijgesproken.” Voorzitter Jan Boerefijn begrijpt het straffen wel, maar de zwaarte daarvan niet. „Als er twee teams betrokken zijn bij een vechtpartij, hebben er twee schuld. Ik snap echter niet hoe het kan dat ons elftal uit de competitie is gezet, terwijl Haagse Hout is vrijgesproken.” Volgens Boerefijn liepen drie Wassenaarse spelers letsel op bij het incident, maar kwam de tegenpartij er zonder grote kleerscheuren vanaf.

Pas als de club de onderzoeksrapportage van de voetbalbond heeft ingezien, besluit SV Wassenaar of ze in hoger beroep gaat. Mogelijk legt de club zelf ook nog een straf op aan betrokken spelers.

Tags

SV WassenaarVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top