Skip to content

Pact van Duivenvoorde lanceert nieuwe website Duin, Horst & Weide

18 november 20132 minute read

Wassenaar – De wethouders van het Pact van Duivenvoorde, Marcel Houtzager (Leidschendam-Voorburg), Freddy Blommers (Voorschoten) en Leendert de Lange (Wassenaar), hebben op maandag 18 november officieel de nieuwe website www.duinhorstweide.nl gelanceerd. De nieuwe website maakt de bezoeker wegwijs in het unieke buitengebied van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

Duin, Horst & Weide is het open gebied met verschillende landschappen tussen Den-Haag en Leiden. De kust en duinen (Duin), de landgoederenzone en het strandwallenlandschap (Horst) en de Vlietzone met de droogmakerijen en het veenweidegebied (Weide) bieden recreanten volop de gelegenheid om te ontspannen in de natuur of te genieten van cultuurhistorie.

Interactieve kaart
De website biedt informatie over het landschap, de fiets- en wandelroutes, de bezienswaardigheden, de eet- en drinkgelegenheden en een activiteitenkalender. Via een interactieve kaart kan de bezoeker met behulp van iconen zoeken op zijn of haar interessegebied. Denk aan het bezichtigen van landgoederen, molens, boerderijen of juist de plekken voor waterpret, kinderspeelplekken, de vele parken of de eet- en slaapplekken. Per categorie toont de kaart de talloze mogelijkheden die Duin Horst & Weide te bieden heeft.

Over het Pact van Duivenvoorde
Het Pact van Duivenvoorde is een samenwerkingsverband tussen de drie gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Het samenwerkingsverband richt zich op versterking van de recreatie, ontwikkeling van de natuur en behoud van het cultureel erfgoed in Duin Horst & Weide. Ook wil het Pact de bekendheid van Duin Horst & Weide vergroten. De nieuwe website biedt cultuur- en natuurliefhebbers op een eenvoudige, overzichtelijke en snelle manier informatie over wat er allemaal te doen is in het gebied.

Tags

DuivenvoordeWassenaarWebsite
Gerelateerde artikelen
Back To Top