Ga naar hoofdinhoud

Livin’ Blues Experience live bij Midvliet

19 november 20134 minute read

Wassenaar – Op zondag 24 november zal de bluesband Livin’ Blues Experience live optreden in de grote studio van Midvliet. Dit optreden is te horen op Midvliet FM en te zien op Midvliet TV. Ook zal er een registratie gemaakt worden die later op Midvliet TV te zien is. Wie dit live-optreden wil meemaken, is van harte welkom in de studio aan de Damlaan 35A in Leidschendam.

Om 12:30 uur vindt er een interview plaats met de bandleden en vanaf ongeveer 13:05 uur zal de Livin’ Blues Experience optreden.

De Livin’ Blues Experience kun je zien als de opvolger van Livin’ Blues, de legendarische bluesrockrgoep uit Den Haag. Livin’ Blues werd rond 1970, samen met Cuby & The Blizzards, gerekend tot de absolute top van de Nederlandse blueswereld. De vaste kern bestond uit Ted Oberg (gitaar), John Lagrand (mondharmonica) en Nicko Christiansen (zang). De band werd in 1967 opgericht door Ted Oberg. De groep kende in het begin nogal wat bezettingswijzigingen. Zo hebben onder meer Cesar Zuiderwijk en Henk Smitskamp deel uitgemaakt van Livin’ Blues.

Livin’ Blues kende niet alleen in Nederland veel succes; in heel Europa trad de band op, vooral na het succes van de lp Wang Dang Doodle en de gelijknamige single.

In 1974 viel de groep grotendeels uit elkaar, al volgden er nog wel enkele lp’s als gevolg van het contract met de platenmaatschappij. Het gevolg was dat er sterk wisselende bezettingen waren, maar ook succes. De lp ‘Live 75′ wordt de bestverkochte van de band en met name de populariteit in Polen steeg tot grote hoogten. In Nederland ging het echter bergafwaarts en in 1978 zat de band zelfs zonder platencontract. Oberg bleef met diverse muzikanten doorrommelen tot 1980. Toen besloot hij Nicko Christiansen en John Lagrand terug te halen en samen met bassist Evert Willemstein en drummer Boris Wassenberg (ook wel bekend als Beau Wassenberg) richtte hij zich weer op de bluesrock van een jaar of tien eerder. Livin’ Blues was dan ook tijdens de Haagse Beatnach (13 juni 1980) één van de weinige nog bestaande bands en daardoor één van de meest professionele acts.

Oberg stopt in 1986 na bijna 20 jaar Livin’ Blues. Christiansen probeerde het in 1987 nog eens met de lp Livin’ Blues Now met Joop van Nimwegen (gitaar), Aad van Pijlen (bas), Willem v.d. Wall (gitaar), Art Bausch (drums) en oudgediende John Lagrand.

In 1989 valt het doek voor Livin’ Blues na de LP Snakedance definitief. Het gebruik van de naam blijft daarna een punt van discussie tussen (met name) Ted Oberg en Nicko Christiansen. Oberg noemt zijn band in de jaren 90 simpelweg Oberg. Christiansen speelt in die tijd in een band genaamd New Livin’ Blues en sinds 2005 onder de naam Livin’ Blues Xperience (LBX). Echter ditmaal zonder John Lagrand want die overleed in juni 2005 aan longemfyseem. Livin’ Blues Xperience bestaat nu uit Nicko Christiansen (zang, saxofoon, percussie), Loek van der Knaap (gitaar), Jeroen van Niele (basgitaar), Kees van Krugten (drums) en Francois Spannenburg (mondharmonica).

Tegenwoordig speelt deze legendarische formatie nog steeds hun blues-boogie-rock en shuffle stijl op vele podia in Nederland. Een voortdurende belangstelling voor hun muziek is er niet alleen in hun thuisland, maar ook in veel Europese steden zoals Moskou, Warschau, Boedapest, Berlijn en zelfs in Azië (Jakarta).

In 2008 ontving Livin’ Blues Xperience de Nederlandse Nationale Blues Award en werd verkozen tot beste internationale bluesband in Polen. Hun huidige repertoire bestaat uit Livin’ Blues-klassiekers en hedendaagse funky blues en bluesrocksongs.

Deze bijzondere formatie is op 24 november te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Om 12:30 uur met een interview en om 13:05 uur met een live-optreden. Dit optreden is live te horen op Midvliet FM en te zien op Midvliet TV. En voor wie er zelf bij wil zijn: de studiodeuren aan de Damlaan 35A in Leidschendam staan open.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top