Skip to content

Pittige en mooie mountainbikewedstrijden op de ijsbaan

19 november 20132 minute read

Wassenaar – Op zondag 17 november organiseerde de SchaatsTrainingsGroep Voorschoten (STGV) een mountainbikeclinic en wedstrijd op het ijsbaanterrein. IJsmeester Adri Hendriks had de kraan alvast een beetje open gedraaid, zodat het parcours nog wat zwaarder was. Het parcours kende een aantal leuke hindernissen waarbij de rijders onder andere van het steile off-road gedeelte van de Blauwe Brug (die niet meer blauw is) af gingen, een brug gebouwd op pallets en diverse modderige stukken voor hun kiezen kregen.

Om 10.00 uur werd gestart met een clinic voor de jeugd en om 11.00 uur ging de wedstrijd voor de jeugd van start. Er was een mooie opkomst, wat mede te danken was aan het feit dat er mountainbikes gehuurd konden worden. Bij de jongens vloog Lars van Berghen uit de startblokken, nadat alle rijders een loze ronde achter de ijsmeester hadden gereden. Toen hij zijn achtervolgers iets hoop had gegeven, zette hij een lange eindsprint in om solo te finishen. Senna Middelkoop werd tweede op korte afstand gevolgd door Leonardo van Driel. Sanne Qualm reed knap in een groepje jongens mee, waarmee zij zich van de eindoverwinning verzekerde. De strijd om het zilver en brons bleef tot aan het eind spannend, want Lisa Guyt (tweede), Brit Qualm (derde) en Olin Verhoog (vierde) reden kop over kop tot aan de finish en maakten er zo een aantrekkelijke strijd van.

De senioren mochten om 12.00 uur los voor hun wedstrijd over 1 loze en 6 wedstrijdronden. Na de loze ronde ging Franck Zandvliet er als een haas vandoor om zijn koppositie nimmer meer af te geven. Een heel sterk staaltje, want de concurrentie was niet misselijk. ”Goede benen vandaag” verklaarde hij zijn winst. Sam Versteegen eindigde op de tweede plaats en Laurens Brouwer werd derde. Het veld daarachter vocht mooie onderlinge duels uit. Bij de dames was Catja Rotgans duidelijk de snelste. Zij pikte eerst aan bij Sigrid van Osch, maar na 2 ronden liet zij de concurrentie haar hielen zien. Manouk ’t Mannetje klom nog naar plek twee en Sigrid van Osch mocht op het derde treetje van het podium stappen. Na afloop van de prijsuitreiking konden de fietsen schoongespoten worden en was er voor alle deelnemers een versnapering. Tot volgend jaar op de derde zondag van november voor deze gezellige en sportieve uitdaging. Waarschijnlijk zien wij u al veel eerder, want de ijsmeester voorspelt minstens 12 ijsdagen voor komend seizoen. De volledige uitslag staat op stgv.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top