Ga naar hoofdinhoud

Betere doorstroming verkeer richting Wassenaar/Amsterdam

20 november 20132 minute read

Wassenaar – Rijkswaterstaat heeft in de nacht van vrijdag 15 november op zaterdag 16 november de aansluiting van de Zijdeweg op de N44 op de grens van Den Haag en Wassenaar aangepast. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer richting Amsterdam.

Meer verkeer naar Amsterdam
Sinds de openstelling van de Hubertustunnel in 2008 blijkt uit verkeersgegevens en waarnemingen dat er meer verkeer richting Wassenaar/Amsterdam is gekomen bij de aansluiting Zijdeweg/N44. Daardoor stond het verkeer vaak lang te wachten op de rechtsafstrook voor de verkeerslichten naar de N44/A44 Wassenaar/Amsterdam. Dit leidde tot files tot op de N14. Omgekeerd bleven de twee rijstroken voor linksaf richting Den Haag vaak vrijwel leeg. De situatie op de Zijdeweg is nu gewijzigd in een linksafstrook voor Den Haag en twee rijstroken voor rechtsaf naar Wassenaar/Amsterdam. Met deze nieuwe indeling wordt de bestaande weg beter benut.

Overige werkzaamheden
In de loop van december worden nog verkeersborden geplaatst om de nieuwe situatie aan te geven en wordt de instelling van de verkeerslichten geoptimaliseerd.

Beter Benutten
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan een bereikbaar Nederland. Dat doen we niet alleen door aanleg van nieuwe wegen en vaarwegen, maar ook door bestaande infrastructuur beter te benutten. Zo passen we de aansluiting op de Zijdeweg aan voor een betere bereikbaarheid.

Tags

N44Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top