Skip to content

Gezocht: stembureauleden

20 november 20133 minute read

Wassenaar – Op woensdag 19 maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. En op donderdag 22 mei 2014 zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Er wordt weer met het rode potlood gestemd. Al jaren kunnen we rekenen op een vaste groep stembureauleden die zich beschikbaar stelt tijdens de verkiezingen. We zijn echter op zoek naar nieuwe enthousiaste leden om het huidige aantal uit te breiden.

Hoe ziet zo’n verkiezingsdag er uit?
Om 7.00 ‘s morgens begint de dag met het inrichten van het stembureau. Het bureau opent om 07.30 uur en sluit om 21.00 uur. Deze dag wordt in twee delen gesplitst. De ochtendploeg opent het stembureau. Om 14.00 uur neemt de volgende ploeg het over. Een ploeg bestaat uit vier stembureauleden. U bent dus met voldoende stembureauleden om pauze te nemen. Tegen de tijd dat het stembureau gaat sluiten, komt de ochtendploeg terug om samen als één team de stemmen te tellen.

Ervaring
Het is niet erg als u nog geen ervaring heeft als stembureaulid, wij zorgen voor een instructie. Wij zullen kort voor iedere verkiezing verschillende instructiebijeenkomsten organiseren. Het bijwonen van één bijeenkomst is vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor alle stembureauleden verplicht gesteld. Komt u niet naar de instructiebijeenkomst, dan zullen wij u helaas niet indelen als stembureaulid. Dit geldt ook wanneer u vroeger al eens stembureaulid geweest bent.

Wie zoeken wij?
Bent u 18 jaar of ouder, mag u zelf stemmen, bent u betrokken bij de democratie, wilt u een bijdrage leveren aan een goed verloop van de verkiezingen en kunt u nauwkeurig werken, dan bent u een geschikte kandidaat. Houdt u er wel rekening mee dat het tellen van de stemmen enkele uren tijd vergt.

Heeft u een speciale opleiding nodig?
Nee, dat hoeft niet. Wij vragen wel minimaal MBO werk- en/of denkniveau en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Daarnaast bent u dus wel verplicht om naar één van de instructiebijeenkomsten te komen.

Wat krijgt u ervoor terug?
Naast een onvergetelijke dag ontvangt u een financiële tegemoetkoming. Daarnaast verzorgt de gemeente de lunch of het diner en warme en koude dranken.

Reageren
U kunt een brief met uw motivatie sturen naar de gemeente Wassenaar, Afdeling Publiekszaken, o.v.v Verkiezingen 2014, Postbus 499, 2240 AL Wassenaar. U mag ook een e-mail met uw motivatie sturen naar: verkiezingen@wassenaar.nl.

Vragen
Mocht u vragen hebben of een persoonlijke toelichting willen ,dan kunt u tijdens kantooruren bellen met 14070 (toets alleen deze vijf cijfers). U kunt ook mailen naar: verkiezingen@wassenaar.nl.

Tags

GemeenteraadWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top