Skip to content

Lood- en koperdief aangehouden

22 november 20132 minute read

Wassenaar – Dankzij een melding van een oplettende getuige hielden agenten donderdagmiddag 21 november een lood- en koperdief aan. De recherche in Wassenaar is op zoek naar getuigen in verband met de zaak.

Agenten kregen omstreeks 17.00 uur de melding dat er was ingebroken bij een woning aan het Bothaplein. Twee personen waren na de inbraak weggelopen, één met een kruiwagen, de ander met een fiets.

Op basis van het opgegeven signalement van de man met de kruiwagen, dat zeer gedetailleerd was, herkenden de agenten een bekende inbreker. Toen zij op zijn verblijfsadres in Wassenaar gingen kijken, troffen zij in de tuin een kruiwagen aan met daarin onder andere lood en koperen buizen. Op het moment dat de 25-jarige man de woning uitkwam, hielden de agenten hem aan. Even later kwam er nog een tweede man uit de woning. Omdat er op dat moment onvoldoende verdenkingen van betrokkenheid bij de inbraak waren, moesten zij hem weer laten gaan. Zijn identiteit is bij de recherche bekend. De aangehouden verdachte zal op vrijdag 22 november worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Hoewel er een verdachte is aangehouden en de identiteit van de mogelijke tweede verdachte bekend is, is de recherche dringend op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagmiddag 21 november tussen 16.30 uur en 17.00 uur iets gezien in de omgeving van het Bothaplein of heeft u de mannen elders zien lopen met de kruiwagen en de fiets? Bel dan de recherche in Wassenaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Tags

PolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top