Skip to content

Monica Peetz signeert haar boek “De dinsdagvrouwen, te hooi en te gras”

23 november 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 30 november van 15.00 tot 16.00 uur signeert Monica Peetz haar boek “De dinsdagvrouwen, te hooi en te gras” bij Boekhandel De Kler, Langstraat 148.

De plattelandsliefde van vijf vriendinnen
De eeuwige parkeerproblemen, het lawaai van bouwwerkzaamheden en de toenemende luchtvervuiling zijn reden voor Kiki om samen met haar man en hun tweejarige dochtertje Greta naar het platteland te trekken. Hier wil ze in een oud schoolgebouw met een romantisch torentje een bed and breakfast beginnen voor gestreste stedelingen zoals zijzelf en haar vriendinnen. Het gebouw blijkt helaas een bouwval en drie weken voor de officiële opening weet Kiki dat ze het in haar eentje niet zal rooien. De dinsdagvrouwen komen haar helpen, maar niet zonder hun dagelijkse problemen mee te nemen.

Monika Peetz (1963)
Studeerde aan de universiteit van München en werkte als redacteur bij de Bayerischer Rundfunk. Sinds 1998 schrijft ze scenario’s voor grote tv-producties. Met haar debuutroman, De dinsdagvrouwen, brak ze internationaal door en de vertaalrechten werden verkocht aan eenentwintig landen. Monika Peetz woont met haar gezin in Amsterdam.

De pers over De dinsdagvrouwen en Zeven dagen zonder:
‘De dinsdagvrouwen is een boek over verwachtingen, teleurstellingen en verdriet, maar bovenal over vriendschap.’ Viva
‘Een heerlijk boek met goed opgebouwde spanning en diep uitgewerkte bijzondere karakters.’ Telegraaf Vrouw
‘Met het vlotgeschreven De dinsdagvrouwen toont Monika Peetz over veel inlevingsvermogen te beschikken.’ Nouveau

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top